200 sengeliggende patienter skal flyttes til Gødstrup på 14 timer: - Kolleger siger, vi ikke kan nå det

I september og oktober skal de sengeliggende patienter fra henholdsvis hospitalerne i Holstebro og Herning flyttes til det nye hospital i Gødstrup.

Hvordan fragter man sengeliggende patienter, der risikerer at blive dårlige undervejs? Og hvordan gør man, hvis man har rigtig mange af dem? De spørgsmål prøvede sundhedspersonalet i Hospitalsenhed Vest i dag at finde svaret på, da de skulle simulere en flytning af en patient.

- Det er et rigtigt stort arbejde, og det kan man også se på de ressourcer, der er sat af til det, siger Rikke Mærkedahl, der er anæstesilæge i Hospitalsenheden Vest. 

quoteJeg synes, det virker til, at der er styr på tingene, og alle ved, hvor deres pladser er.

Mette Falkenberg, sygeplejerske, kirurgisk afdeling, Regionshospitalet Herning.

Sidst i september skal 100 patienter fra Holstebro flyttes til Gødstrup. I oktober gentager de flytningen, når det gælder de 100 patienter i Herning, der skal samme tur.

- Der er stadig kolleger, der siger, at det kan vi ikke nå fra klokken 7.00 om morgenen til 14.00 om eftermiddagen. Men det tror jeg på, fordi det bliver simpelthen så organiseret, siger Rikke Mærkedahl.

Hjælp fra Canada

Det er ikke hver dag, sundhedspersonalet kommer ud for logistikarbejde på så højt plan. Derfor er der også tilkaldt assistance fra Canada.

- Vi har lyttet til dem, og så forsøger vi at fylde ind til danske tilstande, siger Rikke Mærkedahl.

Efter dagens øvelse er sundhedspersonalet fortrøstningsfulde omkring den store flytning, der venter dem om et lille halvt års tid.

- Jeg synes, det virker til, at der er styr på tingene, og alle ved, hvor deres pladser er, siger Mette Falkenberg, der er sygeplejerske på kirurgisk afdeling i Herning.