200 nedlægger arbejdet på slagteriet i Herning

200 medarbejdere hos Danish Crown i Herning nedlægger arbejdet torsdag. Årsagen er en ændring i akkorden på 16 kroner i timen.

Cirka 200 medarbejdere på en række afdelinger hos Danish Crown i Herning har torsdag valgt at nedlægge arbejdet på grund af en ændring i akkorden på 16 kroner i timen.

Lønnedgangen skyldes, at man har indført en ny robot, hvilket betyder, at man enten skulle fyre en medarbejder eller acceptere en lavere akkord for de berørte 28 slagtere. 

- Hvis man skal nå op på den samme løn, skal man måske lave 60 enheder mere i timen. Ellers skulle man have taget en mand af linjen, men så bliver de resterende pladser simpelthen for hårde at arbejde på, siger tillidsmand Kurt Høj til Fødevare Watch. 

De 34 ansatte i afdelingen holdt møde torsdag morgen og valgte derefter at gå hjem. Efterfølgende har omkring 150 medarbejdere i andre afdelinger på slagteriet valgt at følge deres kolleger og nedlægge arbejdet. Arbejdsnedlæggelsen er ifølge Danish Crown overenskomststridig.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at der ikke slagtes grise hos Danish Crown i Herning i dag. Grise, der er blevet sendt til slagtning, vil derfor blive omdirigeret til andre slagterier, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.