20-årig mand bad togpassager om at dæmpe sig - så blev han slået i hovedet

En 44-årig mand fra Herning blev i weekenden varetægtsfængslet for at slå en anden mand i et tog.

En togtur i weekenden fra Aarhus mod Herning udviklede sig noget voldsomt for en 20-årig mand fra Hammerum. Manden forsøgte at få en anden passager til at dæmpe sig, og det resulterede i, at den 20-årige blev slået i hovedet.

- Der er heldigvis ikke sket noget med offeret, men gerningsmanden er nu i første omgang blevet varetægtsfængslet, fortæller Henning Præstegaard

Episoden opstod fredag aften, da en 44-årig mand fra Herning mod turens afslutning blev mere og mere højrøstet. Det fik en 20-årig mandlig passager til at henvende sig til ham, hvorefter han fik en flad hånd klasket i ansigtet.

Den 20-årige mand fik dæmpet gemytterne, hvilket forhindrede situationen i at eskalere. Han valgte bagefter at anmelde episoden til politiet, og den 44-årige mand blev anholdt umiddelbart efter togturen.

Lørdag blev han fremstillet i Grundlovsforhør, og da han har andre voldsafgørelser bag sig, valgte retten at varetægtsfængsle ham i fire uger.

- Man skal selvfølgelig aldrig slå på nogen, men man skal da slet ikke slå på nogen, når man er tidligere straffet. Så skal der bare ikke særlig meget til, før man bliver fængslet, fortæller Henning Præstegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.