19-årig kvinde fra Herning død efter banal kikkertoperation

En jurastuderende fra Herning har mistet livet efter en kikkertoperation på Aarhus Universitetshospital. Familien har meldt sagen til politiet.

Den 19-årige Mathura Sivakumar var blevet henvist til en kikkertundersøgelse på Lungemedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, efter at havde døjet med hoste igennem længere tid. Den undersøgelse gik hun til 24. november. Det var sidste gang, familien så hende ved bevidsthed.
- Mathura vågnede aldrig op efter undersøgelsen, fordi hendes indre organer og hjernen havde taget skade. Hun havde fået for lidt ilt i for lang tid, siger hendes far, Sivakumar Rasiah til Herning Folkeblad.

Både faderen og moderen var taget med deres datter til den rutinemæssige undersøgelse.
- Det skete ret hurtigt efter, at hun var gået ind. Højst 10-15 minutter efter. Siden har vi fået at vide, at hun fik indre blødninger, fordi der var gået hul på lungerne, mens kikkertundersøgelsen var i gang, fortæller Mathuras far til Herning Folkeblad.

Efter den fejlslagne kikkertoperation, hvor Mathura Sivakumar fik hjertestop, lå hun en uge i koma, inden familien besluttede at slukke for respiratoren torsdag 1. december.

Hospital: Vi er uden skyld i dødsfaldet
Fra Aarhus Universitetshospital lyder det, at hospitalet er uden skyld i det tragiske dødsfald.
- Som jeg ser det, har vi ikke begået nogle fejl her. Kikkertundersøgelsen havde ikke stået på særlig længe, før den tragiske hændelse indtraf. Vores umiddelbare vurdering er, at det er kvindens grundsygdom, der er årsag til problemerne, siger Pernille Haushild, der er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital til Herning Folkeblad.

Familien afventer obduktionsrapporten, inden den vil gå videre med sagen til Patientklagenævnet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.