19-årig får fængselsdom for hashsalg i Black Army's klubhus

19-årig herningenser får fire måneders ubetinget fængsel for hashhandel fra Black Army's hashklub i Herning.

Retten i Aarhus idømte fredag en 19-årig mand fra Herning samlet et år og tre måneders fængsel. Den del af fængselsdommen på i lat et år og tre måneder blev gjort betinget. Manden er dømt for sin andel i omfattende handel med hash fra Black Army's hashklub i Herning. 

For ca. et år siden bragte vi dette indsalg om Black Army, der angiveligt flyttede ud af Herning, men ville blive i området. Siden har der dog været relativt stille om banden i Herning.  

- Jeg er tilfreds med dommen, fordi der på den ene side blev lagt vægt på, at der er tale om organiseret og alvorlig kriminalitet, og på den anden side taget hensyn til den dømtes personlige forhold. Blandt andet at han havde en underordnet rolle i hashhandlen, og at han selv havde forsøgt at komme ud af det, siger anklager Rasmus Gyldenløve, Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Den 19-årige erkendte i retten, at han fra sommeren 2016 til sommeren 2017 har arbejdet som hashsælger, og at han har solgt sammenlagt 36 kg hash i klubben i Herning. 

Særlig bandeenhed

I juni blev herningensere anholdt og varetægtsfængslet sammen med syv andre personer, alle med relationer til Black Army i Herning, i en større aktion af Særlig Efterforskning Vest, der blandt andet beskæftiger sig med bandekriminaliteten i Jylland. 
 

Dommeren lagde til grund for dommen, at den 19-årige havde haft en underordnet rolle i sagen, og at han på et tidspunkt selv, uden held, havde forsøgt at komme ud af miljøet.

De ni måneders betinget fængsel har en prøvetid på to år. Samtidigt skal den 19-årig frivilligt gå i behandling for sit misbrug af euforiserende stoffer, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.