18 centimeter har kostet 400.000

En strid om 18 centimeters bredde på en passage i Herning har nu endelig nået sin afslutning efter ni års kamp.

I de her dage er håndværkere igang med at flytte en mur i Herning 18 centimeter. Dermed kan en ni år gammel strid om en passage i midtbyen snart være slut.

Muren blev flyttet i 2007. Det betød, at passagen skrumpede til 132 centimeter til trods for, at der i følge tinglysningen skal være 150 centimeter passage. I 2009 sagde byretten, at muren var ulovlig og skulle flyttes. 

I 2011 kom landsretten til samme konklusion. Siden er den daværende ejer gået konkurs og nye kommet til - og nu bliver muren så endelig flyttet.

Har tabt omkring 400.000

Det er Frits Rostrup der har været frontkæmper for passagen i Herning. Han ejer bygningen Østergade 20 hvor Murphys ligger.

Ind til 2007 brugte personalet passagen bag ståldøren, når de skulle bære f.eks stole og parasoller ud på gaden. Ud over at passagen blev gjort smallere end tilladt, så har den også været helt spærret.

- Vundet? Hvad har jeg vundet? Jeg har vundet passagen. Men jeg har tabt godt 400.000, siger Frits Rostrup om den langstrakte sag.

I 2012 gik den daværende ejer konkurs. Nu er der kommet nye ejere, The Old Irish Pub.

- Det har da ikke været godt for nogle parter, at det er trukket ud så længe. Men nu er vi da endelig blevet enige, og nu ser jeg fremad. Vi er blevet venner med alle igen, siger Andreas Augustinussen, der er distriktschef hos The Old Irish Pub i Herning.

Tør ikke glæde sig endnu

Selvom muren nu er ved at blive flyttet, tør Frits Rostrup ikke glæde sig for tidligt.

- Jeg vil gerne se det, inden jeg siger så meget. Jeg kan godt lide at se resultater, siger han.

Frits Rostrup har endnu ikke besluttet, om han vil forsøge at få erstatning for de 400.000 kroner, han mener, sagen har kostet ham. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.