18-årige Rahima debatterer med landets bedste

18-årige Rahima Abdullah har kun lige lært dansk, alligevel deltager hun nu i DM i debat.

Hun kigger sig nervøst omkring i salen. Om få minutter skal 18-årige Rahima Abdullah på scenen for første gang til DM i debat.

Modstanderne er nogle af Danmarks bedste debattører. Mange har flere års erfaring fra politiske ungdomsorganisationer.

Det kan man ikke just sige om 18-årige Rahima Abdullah fra Herning. Hun kom til Danmark for tre år siden og har først lige lært det danske sprog. Men det holder hende ikke tilbage.

quoteDet jeg kan huske fra min barndom er lyden af bomber og krig.<br /> 

Rahima Abdullah. 

- Der skal også være nogle flygtninge, som stiller sig frem og kæmper og tager ordet. Jeg tror det er værd at kæmpe for. Det er det bedste jeg kan bruge min tid som ung på, siger Rahima Abdullah.

Rahima er flygtning fra Syrien, og da hun for tre år siden kom til Danmark var målet klart. Hun ville lære det danske sprog og blive en aktiv stemme i debatten.

- Jeg har selv oplevet at miste alt. Jeg har selv oplevet at blive behandlet uretfærdigt, selv oplevet krigen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at andre børn får en god barndom, fordi jeg ikke selv har haft en. Det jeg kan huske fra min barndom er lyden af bomber og krig. Derfor kæmper jeg for at andre børn kan få et godt liv. Ingen børn fortjener at opvokse i krig, fortæller Rahima Abdullah.

Der blev debatteret på livet løs til DM i debat.
Der blev debatteret på livet løs til DM i debat.
Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST (foto)

Kan blive en vigtig stemme i den offentlige debat

Det seneste år har hun skrevet kronikker i både Jyllandsposten og Ekstrabladet. Nu er hun så på scenen til DM i debat. Og netop denne aften, kan få stor betydning, lyder det fra en af de tidligere vindere.

- Hvis hun har en spændende personlighed og nogle budskaber, der er interessante og aktuelle. Så hun kan gå hen og blive en vigtig og kendt stemme i den offentlige debat, hvis hun griber den her mulighed, siger Alex Vanopslagh, der er folketingskandidat for Liberal Aliance i vestjyllands storkreds.

Rahima Abdullah klarer to runder på debat-scenen, før hun må se sig slået af DSU-formand Frederik Vad Nielsen.

- Jeg er så træt, men jeg er også glad. Jeg er kommet ud med mit budskab til rigtig mange mennesker. Jeg er stolt, glad og taknemmelig, fortæller Rahima Abdullah.

Vinderen af DM i debat bliver kåret til Folkemødet på Bornholm. Blandt tidligere års vindere er flere nuværende folketingspolitikere.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.