18-årig dømt til flere år bag tremmer: Snittede 23-årig i ansigtet med kniv

Efter at have snittet en mand i ansigtet med en kniv kan en 18-årig mand se frem til at sidde flere år i fængsel.

To år og tre måneder bag tremmer. Det er, hvad der venter for 18-årige Oliver Jepsen fra Herning, der snittede en 23-årig mand i ansigtet med en kniv i Herning 7. maj i år.

Gerningsmanden blev dømt skyldig i legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter i gentagelsestilfælde. Ifølge anklageren, der har ført sagen, er han dog sluppet billigt.

- Der var rejst tiltale for grov vold begået under særdeles skærpende omstændigheder, men retten dømte alene efter bestemmelsen om grov vold, siger Michelle Pedersen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sammenstødet skete helt præcist i en gyde i Fonnesbechsgade i Herning, hvor den dengang 17-årige mand snittede den 23-årige mand i ansigtet med en kniv, hvilket resulterede i, at pulsårer, nervegrene og et øre blev skåret over.

Den 18-årige mand kan se frem til, at resten af hans teenageår foregår i fangenskab. Men de to år og tre måneder kan endnu være op til forhandling, for anklageren har endnu ikke besluttet, om der skal sættes punktum i sagen.

- Nu vil jeg gå hjem og overveje, om sagen skal indstilles til anke, siger Michelle Pedersen.

Gerningsmanden blev desuden dømt for ved samme lejlighed at have forsøgt at stikke en 19-årig mand ned.

Desuden blev han dømt for i første omgang at være i besiddelse af kniven.