17-årig sigtet for dobbelt drabsforsøg

En kornmark i Sdr. Felding dannede tirsdag aften ramme for et uhyggeligt drabsforsøg. En 17-årig ung mand fra byen forsøgte først at kvæle en 14-årig forbipasserende pige og skære halsen over på hendes redningsmand.

En 17-årig mand fra Sdr. Felding fremstilles onsdag i et grundlovsforhør sigtet for dobbelt drabsforsøg. Tirsdag aften ved 21-tiden overfaldt han angiveligt helt umotiveret en 14-årig pige, der var ude at løbe ved en kornmark ved Høgsvigsvej i Sdr. Felding.

- Den 17-årige cykler forbi hende og vælter hende omkuld på en mark. Han forsøger at kvæle hende, så hun mister bevidstheden, men det lykkedes ham ikke at slå hende ihjel, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Sune Espersen.

Motorcyklist blev redningsmand

En 56-årig motorcyklist fra Tarm blev den unge piges redningsmand. Han kom tilfældigt forbi og så pigen ligge bevidstløs. Den 17-årige forklarer motorcyklisten, at pigen er faldet og har slået sig. Motorcyklisten beder ham om at ringe efter hjælp.

- I det han bukker sig ned for at se til pigen, trækker den 17-årige motorcyklisten i håret og forsøger at skære halsen over på ham med en hobbykniv. Han får et overfladisk snitsår, hvorefter den 17-årige løber fra stedet, fortæller Sune Espersen.

"Jeg har gjort noget forfærdeligt"

Efter den voldsomme episode løber den unge gerningsmand hjem, hvor han fortæller sin far, at han har gjort noget forfærdeligt. Faren tager ham med tilbage til gerningsstedet, hvor han bliver anholdt af politiet. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør sigtet for dobbelt drabsforsøg ved Retten i Herning.

- Det er tilsyneladende helt umotiveret, at han vælger den unge pige. Var han ikke blevet afbrudt af motorcyklisten kunne vi potentielt have stået med en drabssag, fortæller Sune Espersen.

Den 17-årige mand er ikke i forvejen kendt af politiet.