16-årig hjemmerøver anholdt

En blot 16-årig mand fra Hammerum er i eftermiddag blevet anholdt og sigtet i sagen om det grove hjemmerøveri på Hammerumholmvej natten til fredag.

En blot 16-årig mand fra Hammerum er i eftermiddag blevet anholdt og sigtet i sagen om det grove hjemmerøveri i Hammerumholmvej  natten til fredag.

Slag i både hoved og ryg

Her blev 75-årig mand vækket af et brag fra stuen, og da han stod op og gik ud i sin udestue, blev han overfaldet af gerningsmanden, der slog ham med en stump genstand. Han blev slået flere gange i både hovedet og ryg.

- Den 16-årige har erkendt at han har brudt ind, overfaldet og formentlig også stukket den 75-årige mand, forklarer Henning Præstegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

Anholdt efter tip

Den 16-årige gerningsmand blev anholdt efter tip fra lokale, der genkendte ham på baggrund af politiets signalement.

Han skal i morgen fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Senere i dag bliver han igen afhørt. På grund af hans unge alder vil Socialforvaltningen også gå ind i sagen.

- Folk i Hammerum kan med god ro i sindet få deres nattesøvn, lyder det fra politikommissær Henning Præstegaard, der også kan fortælle, at den 16-årige efter alt at dømme var alene om hjemmerøveriet.

Den 75-årige mand er igen udskrevet fra hospitalet.

Se mere om sagen i vores nyhedsudsendelse 19.30:

03:53 Luk video