14-årige Tobias vil være danmarksmester i FIFA

Bilka afholder i efterårsferien Danmarks største FIFA-turnering, og mere end tusind spillere deltager.

14-årige Tobias Rolandsen sidder klar med blikket rettet stift frem for sig. Han har fuld fokus på at finde den rigtige startopstilling og få controlleren placeret helt perfekt i sine hænder. Så lyder startfløjtet, og kampen er i gang. 

- Jeg håber klart på at komme i top fire, og det er mit helt store mål at kvalificere mig til finaleturneringe, siger FIFA-spiller Tobias Rolandsen fra Herning.

Dagens kamp er i gang for Tobias Rolandsen.
Dagens kamp er i gang for Tobias Rolandsen.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Danmarks største turnering i FIFA er blevet skudt i gang i Bilkas varehuse, og Tobias er en af de omkring tusind deltagere, som håber på at vinde en rejse til en Champions League-kamp.

- Jeg håber også bare på at få en masse god træning og erfaring. Der er prestige i at ligge højt på ranglisten, siger Tobias Rolandsen.

Og det er ikke kun spillerne, som får sved på panden

- Det er nervepirrende at se til fra sidelinjen. Især når det er tætte kampe - så kunne jeg lige så godt have stået på en rigtig fodboldbane, så spændende er det. Det er godt, I ikke kan måle min puls, for der er sved på panden, og pulsen banker derudad. Nogle gange er jeg nødt til lige at gå lidt væk, hvis det bliver for tæt, siger Tobias' mor, Susanne Rolandsen.

Tobias' mor ser spændt til fra sidelinjen.
Tobias' mor ser spændt til fra sidelinjen.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

For Bilka handler turneringen om at finde morgendagens stjerner.

- Vi prøver at give unge FIFA-spillere chancen for at møde verdensmesteren. Det er første gang, vi gør det, og der har været godt gang i den, siger eventansvarlig hos Bilka, Nicki Stougaard.

Tobias Rolandsen slog tidligere på ugen den danske verdensmester, Mohamad Al Bacha. I dag rækte niveauet dog kun til en fjerdeplads.

- Jeg synes, det gik okay, men jeg lavede bare for mange forsvarsfejl, og det må jeg jo tage med. Det er fair nok, siger en skuffet Tobias Rolandsen.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.