Medie: Ajax-trup ramt af coronaudbrud før CL-møde med FCM

Ajax har efter et udbrud af coronavirus i truppen kun 17 spillere med til tirsdagens kamp mod FC Midtjylland.

Den hollandske fodboldklub Ajax har 11 coronasmittede spillere inden tirsdagens Champions League-kamp mod FC Midtjylland.

Det oplyser det hollandske medie RTL ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ajax skriver ikke noget på sin hjemmeside om et udbrud af coronavirus i spillertruppen. Men klubben har udtaget holdet, der er rejst til Danmark. Den tæller blot 17 spillere.

Heriblandt finder man den 20-årige dansker Victor Jensen, der endnu ikke har optrådt for Ajax' førstehold. Jensen skiftede i 2017 fra FC Københavns ungdomsafdeling til hollændernes ditto.

Blandt de fraværende Ajax-spillere til tirsdagens kamp er anfører Dusan Tadic, Davy Klaassen og førstemålmand Andre Onana. Ajax oplyser ikke, hvorfor de ikke er med.

Hollænderne har kun en enkelt keeper med i truppen, 20-årige Kjell Scherpen, som tirsdag får førsteholdsdebut for Ajax.

Ifølge hollandske medier er de smittede Ajax-spillere mandag blevet testet igen for at sikre, at der ikke er tale om falsk positive prøver.

Forpligtet til at stille op, hvis 13 udtagne spillere er kampklare

Ifølge Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) regler er Ajax forpligtet til at stille op til kampen, hvis mindst 13 af de spillere, Ajax har udtaget til at kunne spille i Champions League, er kampklare, skriver Reuters.

Ajax holder pressemøde i Herning mandag klokken 18.45.

Kampen mellem Ajax og FC Midtjylland fløjtes i gang i Herning tirsdag klokken 21.

Begge hold har deres første sejr til gode i gruppespillet. FCM er desuden fortsat uden point efter nederlag i de to første kampe.

Det danske mesterhold lagde ud mod italienske Atalanta i forrige uge og fik sig lidt af en lærestreg. Atalanta kørte FCM over og vandt 4-0 på MCH Arena. I sidste uge blev det så til et 0-2-nederlag på Anfield til Liverpool.

Ajax tabte 0-1 til Liverpool i sin første gruppekamp, hvorefter det i sidste uge endte 2-2 mod Atalanta.

Ajax er ikke den eneste klub, der må undvære en del spillere til en Champions League-kamp i denne uge på grund af coronasmitte. Tidligere mandag meddelte ukrainske Dynamo Kiev, at ni af klubbens spillere er blevet testet positive.

Danske Mikkel Duelund, som i øvrigt har en fortid i FC Midtjylland, er en af dem. Dynamo Kiev møder FC Barcelona onsdag.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.