103 ryttere til start i Herning

Der var kamp om sejren til dagens store Grand Prix.

103 ryttere fra den danske cykelelite stillede til start ved det store Grand Prix Herning.

Rytterne skulle gennemføre en rute på 185 kilometer, og der var godt gang i vinden ved den 24. udgave af cykelløbet.

Blandt andet skulle de køre 30 kilometer på grus, og så var der tre finalerunder inde i Herning midtby.

En af løbets helt store favoritter var Martin Mortensen fra Team Coloquick Cult. Han er flere gange tidligere blevet toer i løbet, men i dag var det erklærede mål en førsteplads.

- Målet er, at vi skal vinde. Så det er simpelt, fortalte Martin Mortensen inden start.

Men der var mange udfordringer på ruten. Især grusvejene kunne være farlige.

- Grusvejsstykkerne er rigtigt vigtige. De er afgørende for løbet her, og når jeg siger afgørende, så er det med uheld. Du kan ikke vinde løbet der, men du kan tabe det, fortæller sportsdirektør Christian Andersen.

Ramt af uheld

Team Coloquick Cult kom dog godt igennem, indtil Martin Mortensen bliver ramt af uheldet. Han punkterer og ryger dermed ned i feltet.

Det ender til sidst med, at det er Michael Carbel fra Team Veloconcept, der løber med førstepladsen, og dermed må Team Coloquick Cult nøjes med en 6. plads.

- Det er ikke tilfredsstillende, for det er ikke det, vi går efter. Da vi stillede op til starten, så gik vi efter at vinde, men det lykkedes ikke, må sportsdirektøren efterfølgende indrømme.

Det var en skuffet Martin Mortensen, der endte dagens løb på en 16. plads.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men jeg synes egentlig, at den måde, som vi kører cykelløb på, det var fedt, forklarer han efter løbet.