1000 børn sang fødselsdagssang for Herning

Fredag gik fejringen af Hernings 100 års købstadsjubilæum i gang. 1000 skolebørn var samlet i Herning Kongrescenter, for at synge fødselsdagssang

"I år er det Hernings fødselsdag. HURRA, HURRA, HURRA"

Sådan lød det fredag formiddag i Herning Kongrescenter, da 3.-5. klasses-eleverne fra alle skolerne i Herning Kommune var samlet, for at starte fejringen af byens runde jubilæum.

Med til festen var også sangeren Jesper Lundgaard og Prinsens Musikkorps.

100 festlige dage

Den 1. april er det 100 år siden, at Herning fik status som købstad. Det bliver fejret med en række forskellige arrangementer i byen, der løber af stablen i de næste 100 dage.

- Velkommen til starten på 100 morsomme, festlige og måske lærerige dage, hvor vi skal hylde den by, som vi alle sammen er så glade for. Komitéens håb er, at ikke én herningenser bagefter føler, at "der var ikke lige noget arrangement for mig", sagde Helge Sander, formand for jubilæumskomitéen, i sin åbningstale.

Blandt aktiviteterne er blandt andet en stor operakoncert ved Herningsholm, en "Cronhammer"-forestilling på Team Teatret, Inside The Whales Reunion-koncert på torvet i Herning og Regentparrets besøg i byen den 1. april.