10-årig fik fyrværkeri i øjet

Blev opereret på øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital efter fyrværkeri-ulykke i Herning.

En 10-årig dreng fra Farsø kom nytårsnat alvorligt til skade ved en fyrværkeriulykke på Læsøvej i Herning.

Den 10-årige fik noget fyrværkeri i det ene øje og blev i første omgang kørt til Regionshospitalet i Herning, hvor lægerne besluttede at overføre ham til øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Kjeld Nedergaard oplyser onsdag eftermiddag, at det stadig er usikkert, om drengen mister synet på øjet.

- Vi har talt med den ledende overlæge i Aarhus, som fortæller, at drengen har fået en alvorlig skade på det ene øje. Han er blevet opereret, og så må tiden vise, om han får varige mén, siger vagtchefen.

Ritzau skriver, at ulykken skyldtes en ulovlig krysantemumbombe - en oplysning som Midt- og Vestjyllands Politi ikke kan bekræfte.

26 brande og 16 anholdte

Bortset fra ulykken i Herning kom Midt- og Vestjylland nogenlunde fredeligt ind i det nye år. Brandvæsnet rykkede ud til 26 mindre brande, og politiet havde også en travl aften og nat med mange mindre sager. Døgnrapporten melder om i alt 16 anholdte.

- Det er mest sager om gadeuorden og ballade på værtshuse. Og så har vi tre stykker i Viborg, som gik og stjal mobiltelefoner fra de festglade mennesker. Men alt i alt må 16 anholdte siges at være billigt sluppet, siger Kjeld Nedergaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.