Pogacar lader sig ikke narre: Vingegaard underspiller

Tadej Pogacar oplever Jonas Vingegaard tæt på topformen, men fastholder, at danskeren er bange for ham.

20240707-184948-L-1920x2880we
Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Thyboen Jonas Vingegaard er ikke nær så usikker på sin egen form, som han udgiver sig for at være.

Det mener hans Tour de France-rival Tadej Pogacar, der har set en Vingegaard i topform og ikke lader sig distrahere af de blandede signaler fra Visma-lejren.

- På 2. etape satte vi rekord for den hurtigste klatring på San Luca-stigningen, og Jonas var god nok til at sidde i mit hjul. Når du kører så hurtigt op til San Luca, så er din form rimelig god.

- Han sidder hele tiden oppe foran og virker enormt fokuseret. Han kører nedkørsler, tager risici. Jeg synes, at han ser ret skarp ud og er i rigtig god form.

- Visma prøver at underspille en smule, og samtidig prøver de at udstråle selvsikkerhed til løbets sidste uge. Men det generer mig ikke. Jeg er meget mere sikker på mig selv i år, siger Tadej Pogacar.

Han og en anden kandidat til den samlede sejr, Remco Evenepoel, udtrykte søndag irritation over, at Vingegaard ikke var interesseret i at gå i udbrud med dem på den dramatiske grusetape.

Evenepoel antydede, at Vingegaard manglede mod, mens Pogacar mente, at Vingegaard var bange for ham.

Den opfattelse fastholdt han på hviledagen, hvor han på sit pressemøde blev mødt af en flodbølge af Vingegaard-spørgsmål.

- Jeg kunne se, at Visma var bange for mig. Når Remco fik hul, var Jonas ligeglad. Han interesserede sig kun for mig. Selv da Primoz Roglic var sat af, satte Jonas sit hold frem for at arbejde.

- Hvis jeg havde siddet nede bagved, ville Jonas sikkert også have været der. Det er bare den dynamik, der er. Jonas fokuserer på mig, og han er måske en smule bange, siger Tadej Pogacar.