Forældrepar fortæller om præsts sexovergreb

Nu står et forældrepar frem og fortæller om de krænkelser, som parrets teenage-søn blev udsat for af en tidligere frikirkepræst i Silkeborg.

Marie og Daniel Laursen er for en stund tilbage i Silkeborg, hvor de og familiens to drenge var med i frikirken "Byens Kirke", som havde godt fat i de unge.

- Man lavede diskotek og nogle ting, som var meget minded på at tiltrække de unge, fortæller Daniel Laursen, hvis søn blev seksuelt krænket.

Parrets ældste søn kom godt ud af det med unge præst, som angiveligt brugte tillidsforholdet til at begå overgreb mod den dengang 14-årige dreng.

- Det han blev præsenteret for var, at han skulle tage bukserne af, og så skulle han onanere foran ham. Efterfølgende onanerede den tidligere præst så på ham også, fortæller Daniel Laursen.

Sønnen fortalte senere sine forældre om overgrebene, og han var ikke den eneste, som var blevet krænket.

- Han fortalte, at der var flere i kirken, som havde været udsat for de her ting, lyder det fra Daniel Laursen.

En oplysning der chokerede Marie Laursen, som efterfølgende mærkede skyldfølelse i forhold til sønnen:

- Det var jeg meget ked af og spurgte om han kunne tilgive mig for, at jeg overhovedet ikke har tænkt på, at han kunne re udsat for det.

Familien er kommet videre og er nu flyttet til Nordjylland. For dem handler det nu om, at der kommer hjælp til andre ofre for overgrebene.

- Hvis man er i en fornuftig kirke i dag, så synes jeg jo, at det vil være godt at snakke med nogle folk om det, som kender Biblen godt, siger Daniel Laursen.

En anden frikirke i Silkeborg rækker nu også hånden frem mod ofrene.

- Vi har kontakt med en to-tre psykologer, som dels er dygtige på deres fag, men som også kender til nogle af de ting, der er på spil, når man er i en kirkelig sammenhæng, lyder det fra Lars Pugh, der er præst i Silkeborg Frikirke.

Præsten er meldt til politiet for i flere år at have begået seksuelle overgreb mod børn og unge i menigheden.

TVMIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra præsten, men uden held. 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.