Kühnau om støttegruppe til Fredberg: Det kommer ikke til at påvirke noget

En Facebook-gruppe vil lægge pres på for at få den fyrede overlæge, Ulrich Fredberg, fra Regionshospitalet i Silkeborg genansat - derudover vil den have hospitalsledelsen og koncerndirektør, Ole Thomsen, fyret.

Gruppen ’Støt Silkeborg Sygehus’, der blev oprettet i mandags, har allerede flere end 6.300 medlemmer på Facebook. 

Gruppens helt store kernesag er at få genansat den tidligere ledende overlæge Ulrich Fredberg, der blev afskediget fra sit job på Silkeborg Sygehus i slutningen af april. 

Ifølge Regionsrådsformand, Anders Kühnau, får Facebook-støttegruppen dog ingen indflydelse på begivenhedernes gang.  

quoteVi (politikere, red.) skal sætte retningen for vores sundhedsvæsen, og det skal vi gøre igennem de planer, vi lægger blandt andet for Regionshospitalet i Silkeborg.

Anders Kühnau, Regionsrådsformand 

- Jeg kan godt forstå, at der er mange følelser på spil i den her sag, men for mig er det vigtigt at sige, at i Region Midtjylland der ansætter eller afskediger vi ikke nogen på baggrund af en Facebook-gruppe. Man kan altså hverken få fyret eller ansat nogen, fordi man laver en Facebook-gruppe.

1.000 underskrifter indsamlet

Initiativtagerne har foruden Facebook-gruppen også startet en underskriftindsamling.

Fredag har omkring 1.000 skrevet under på, at de ønsker, Ulrich Fredberg får sin stilling på sygehuset i Silkeborg tilbage.

Samtidig bliver der slået et slag for, at hospitalsledelsen og koncerndirektør, Ole Thomsen, bliver afskediget. 

- Det er ikke den måde, vi gør det på i det danske arbejdsmarked. Der har vi ordnede forhold - det sker kun, hvis der er saglige argumenter, og ikke på baggrund af en Facebook-gruppe. 

De fire krav i underskriftindsamlingen

Region Midtjylland har 30.000 ansatte og regionsrådsformanden understreger, at han som politiker ikke ønsker at gå ind i ansættelses- eller afskedigelsessager. 

- Vi (politikere, red.) skal sætte retningen for vores sundhedsvæsen, og det skal vi gøre igennem de planer, vi lægger blandt andet for Regionshospitalet i Silkeborg.

Du kan se et længere interview med Anders Kühnau om sagen lige her:

Anders Kühnau svarer blandt andet på, hvorfor han ikke ønsker at gå ind i sagen. 
Tema

Fredberg-sagen