Efter møde om Fredberg-farvel: Politikere enige om at sagen er afsluttet

Efter tre timer langt møde mellem forretningsudvalget og hospitalsledelsen, føler regionsrådmedlemmer sig nu velinformeret om Fredberg-sagen.

Dagens højst usædvanlige møde mellem Region Midtjyllands forretningsudvalg og direktionen i Hospitalsenhed Midt om den nu tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center Ulrich Fredbergs fratrædelse har nået en afslutning.

Normalt tager de slet ikke personalesager op, men har valgt at gøre en undtagelse på grund af den opmærksomhed, hændelsen har fået. Efter tre timer følte forretningsudvalgets medlemmer sig tilstrækkeligt velinformerede om, hvad der er op- og ned i sagen.

- Vi har fået en grundig orientering, og vi har fået svar på en masse spørgsmål især i forhold til, om der har været fare for patientsikkerheden, siger Carsten Kissmeyer fra Venstre.

Dermed er medlemmerne også enige om, at sagen er afsluttet for deres vedkommende. De har nemlig ingen indflydelse på, hvem der hyres og fyres på regionens hospitaler.

Kritik af håndtering

Men efter mødet blev der ikke lagt skjul på, at regionsrådsmedlemmerne er utilfredse med den måde, direktionen i Hospitalsenhed Midt har håndteret Ulrich Fredbergs fratrædelse på. 

- Vi har også givet en kritik af pressehåndteringen, hvor man vælger at lægge nogle personlige beskyldninger ud til offentligt skue, for så at fjerne dem igen lidt senere. Det er ikke i orden, siger Carsten Kissmeyer (V).

Mens Venstre holder sig til at kritisere hospitalsledelsen for pressehåndteringen, holder Dansk Folkeparti sig ikke tilbage fra at sige, at de stadig mener, at afskedigelsen af Fredberg var direkte forkert.

- Vi er ærgerlige over, at Regionshospitalet Silkeborg har mistet en dygtig ledende overlæge, siger Lone Langballe (DF), og hendes partifælle Steen Thomsen (DF) er enig:

- Vi fik lejlighed til at kritisere, at uoverensstemmelserne skulle lande i en fyring. Ulrich Fredberg har været et fyrtårn indenfor sit felt - det må ikke blive overskygget af det her uskønne forløb, siger han.

Tema

Fredberg-sagen


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.