Anitas store spring: Sagde farvel til arbejdet og tjener nu godt på sin kunst

Hun er egentlig uddannet skiltemaler og har også været designer i tøjbranchen. Men det var først, da Anita Krøjgaard sprang ud som kunstmaler, at hun for alvor fandt sin rette plads.

Malerier i alle farver, vaser med smukke motiver, festlige fuglehuse og tasker med portrætter.

Det er blot nogle af ingredienserne i et særdeles kreativt værksted på en landejendom ved Kibæk.

Værkstedets ejer, Anita Krøjgaard, er i gang med endnu et projekt.

- Mit næste mål er få tryk på sengetøj, fortæller hun, mens hun viser eksempler på Art by Anita Krøjgaard frem.

Historien om Anita Krøjgaard er historien om en kvinde, der i en moden alder sagde sit job op for at forfølge sin drøm om at kunne leve af at lave kunst.

quoteDet var bare noget værre bøvl.

Anita Krøjgaard

For 5 år siden boede hun og manden Lars i et almindeligt parcelhus i Sunds ved Herning. Anitas store fritidspassion, kunstmaleriet, var begyndt at fylde lidt rigeligt i hjemmet.

- Jeg stod faktisk og malede på min mands kontor, så hver gang han havde en hjemmearbejdsdag, skulle jeg rydde alle mine malerier væk. Og det var bare noget værre bøvl, rent ud sagt, griner Anita.

Manden gav Anita et skub

Så i stedet for bøvl begyndte parret at lede efter mere plads. De fandt en nedlagt landbrugsejendom ved Kibæk og gik straks i gang med at bygge om og bygge til.

På den måde fik Anita sit eget værksted og dermed plads til sin hobby, som nu begyndte at udvikle sig mere og mere til fuldtidsarbejde.

- Jeg skulle ikke hele tiden pakke alting ned. Jeg kunne virkelig bare gå til den, mindes Anita.

- Og da der er gået tre-fire måneder, kan jeg mærke, at det er ved at tage den rigtige drejning og den rigtige retning for mig.

Anita fik sit eget værksted og dermed plads til sin hobby, som begyndte at udvikle sig mere og mere til fuldtidsarbejde.
Anita fik sit eget værksted og dermed plads til sin hobby, som begyndte at udvikle sig mere og mere til fuldtidsarbejde.
Foto: Søren Broust Hansen, BB Medier

Anita Krøjgaard talte med sin bedre halvdel om at udvide værkstedet, så hun kunne få endnu mere plads til at udfolde sin kreativitet med malerpenslerne, og da hun samtidig begyndte at sælge flere af sine malerier, var der nærmest ingen vej tilbage; hun måtte tage det store spring. Dog med lidt hjælp fra sin mand, Lars.

- Jeg var stadig ansat et andet sted, men jeg kunne godt mærke, at når jeg havde fri derfra, så stod jeg næsten i mit værksted hele tiden. Så Lars sagde til mig: "Ved du hvad, skat, hvorfor siger du ikke op?" Og jeg svarede: "Nej, nej, nej," og fik et sug i maven. Men Lars blev ved og sagde: "Du kan jo se, at du kan sælge dine malerier, og når du får mere tid, kan du jo sælge endnu flere," fortæller Anita.

Kunstmaler med mange kasketter

Det overbeviste den tvivlende kunstmaler. Anita Krøjgaard sprang ud i det og fandt netop ud af, at hun kunne tjene godt på sin kunst.

- Som selvstændig kunstner har du faktisk mange roller. Du er hende, der skal være kreativ og stå og male, men du er også hende, der skal pakke malerierne ind og sende dem. Du er også hende, der skal svare på alle beskeder, du får på de sociale medier. Og der er rigtig mange, der skriver til mig dagligt, konstaterer Anita.

Alt i alt har Anita mange kasketter på, og det tiltaler hende.
Alt i alt har Anita mange kasketter på, og det tiltaler hende.
Foto: Søren Broust Hansen, BB Medier

Derudover har hun en hjemmeside, som skal opdateres hver gang, hun sælger et maleri. Hun laver også konkurrencer på nettet, hvor kunder kan vinde malerier. Alt i alt har Anita mange kasketter på, og det tiltaler hende.

- Jeg bruger meget tid på at pleje mine kunder og lukke dem inden for i min verden. Det er der rigtigt, rigtigt mange, der godt kan lide, siger hun med et smil.

En stærk pige med et skulderklap

På godt jysk går det vist meget godt for Anita Krøjgaards kunstvirksomhed. Hendes værker bliver solgt i hele Danmark, og mange gange kommer kunderne tilbage for at købe nyt.

quoteDer er en form for stolthed i, at hvis man går i gang med noget, så skal det også fuldføres.

Anita Krøjgaard

For Anita har det været altafgørende, at hun turde kaste sig ud i livet som fuldblods-kunstmaler.

- Jeg tror, jeg er en stærk pige. Jeg har været vant til at klare mig selv på mange områder. Og så tror jeg, der er en form for stolthed i, at hvis man går i gang med noget, så skal det også fuldføres.

- Jeg arbejder virkelig hårdt for det. Hvis nogen tror, at man bare går hjemme og har en mand, der kan tjene pengene for én, så: Nej, jeg klarer mig faktisk godt, og det er en sejr og et skulderklap til mig selv på en eller anden måde, slutter kunstmaleren fra Kibæk.

Du kan se hele historien om Anita Krøjgaard i serien ”Fra Tanke til Handling til Business”. 
Her kan du også se tidligere og kommende afsnit om andre, som har taget springet og kastet sig ud i iværksætteri.