Hjem til jul med Fotovognen: Iben har taget sit kæledyr med i bussen

36 tobenede passagerer og en enkelt firbenet har fået plads i bussen.

Den sædvanlige TV-bil er skiftet ud med en bus, og trioen fra TV MIDTVEST-programmet Fotovognen, Anders, Vibeke og Line, er taget ud på en vaskeægte julemission. De er lige nu i gang med at fragte en stor flok midt- og vestjyder hjem på juleferie fra København.

To af dem, der er med, er 23-årige Iben Kastberg og kaninen Asta på 1,5 år. De skal køre med bussen til Herning, hvorfra turen går til Iben Kastbergs forældre i Sinding.

For hende er det helt naturligt at rejse med sin kanin tværs over landet.

- Det har hun været vant til, siden hun var helt lille. Jeg plejer at have hende i transportkassen, og så plejer vi at tage toget til Herning, hvor vi bliver hentet af mine forældre. Hun plejer at tage det helt fint, men når vi kører i tunellen under Storebælt kan hun godt blive lidt urolig med trykken for ørene, fortæller Iben Kastberg, der er halvandet år inde i dyrlægestudierne.

- Det er det, jeg altid gerne har ville. Jeg kan ikke selv huske det, men mine forældre har fortalt mig, at jeg allerede havde sagt det, før jeg begyndte i skole.

Til dagligt bor Iben Kastberg på kollegie i Hvidovre. Også det fungerer fint med Asta som roommate.

- Det er det, der kan lade sig gøre, når jeg læser. En hund eller en hundehvalp, der skulle luftes, ville tage for meget tid. Hende her kan jeg bare åbne lågen for, og så kan hun komme ud.

Den 23-årige studerende har altid været vant til at have dyr omkring sig.

- Jeg kommer fra et hjem, hvor jeg er opvokset med dyr. Så det ville være alt for ensomt pludseligt at skulle bo uden, fortæller Iben Kastberg, mens Asta, der er kommet ud af transportkassen, ligger helt roligt i hendes favn og nyder turen fra øst mod vest.

De allerbedste øjeblikke fra Fotovognen i 2019.

På kollegiet tiltrækker Asta sig også en del opmærksomhed.

- De andre synes, at det er hyggeligt. De fleste kan godt lide, når jeg har hende med i køkkenet og sætter hende i sofaen. Så skal de lige hen og nusse hende.

Om fire år er Iben Kastberg færdiguddannet dyrlæge. Derefter er det hendes drøm at arbejde i Forsvaret.

- Jeg vil gerne arbejde med deres dyr derinde. Hvis det ikke kan lykkes, så vil jeg gerne være på en blandingsklinik og arbejde med smådyr og kvæg.

Se mere til Iben Kastberg, Asta og resten af Fotovognens jule-hjemtur på søndag klokken 19.30.