Fotovognen er rullende: Anders og Vibeke henter midt- og vestjyder hjem til jul

De fleste kan få sved på panden ved tanken om at skulle rejse tværs over landet op til jul. Men for knap 40 midt- og vestjyder bliver jule-hjemturen i år anderledes hyggelig.

Anders, Vibeke og Line fra TV MIDTVEST-programmet Fotovognen er for en sjælden gangs skyld kørt uden for landsdelen. De er lige nu på vej mod København for at hente midt- og vestjyder hjem til jul.

- Det kan være lidt bøvlet at komme hjem til jul, og så tænkte vi, at hvis vi kunne hjælpe med det og samtidig få lov til at møde nogle af dem med rødder i landsdelen, der måske ikke bor her længere, så var det jo helt perfekt, siger Vibeke Nipper.

I eftermiddag stiger knap 40 midt- og vestjyder derfor på bussen ved Tivoli i København, og klokken 15 sættes kursen tilbage mod Jylland.

- Det bliver sjovt. Nu har vi lavet 45 programmer, og vi er jo ikke vant til at have folk med oppe at køre med os, så det glæder jeg mig til, siger Anders Toft Bro.

- Jo! Vi har da haft en skraldemand med oppe at køre i Fjaltring, supplerer Line Morell Holm, der er Fotovognens faste fotograf.

Fuld fart på julehyggen

Lige nu ligner bussen en almindelig turistbus – bortset fra Fotovognens julebannere, der naturligvis allerede er blevet påklistret udvendig, men inden vi når København er det Anders og Vibekes plan at julepynte bussen.

- Der skal lyskæder og pynt i rigelige mængder op. Folk skal jo virkelig føle, at de har fået det bedste lift hjem, så vi har også julebag med, siger Vibeke Nipper.

- Og bare rolig, vi har ikke selv bagt det, lyder det fra Anders Toft Bro, der indtil nu har brugt meget af turen ned gennem Jylland og over Fyn på at øve sig på det medbragte klaver, så han er klar til at lave stemning i bussen på vej hjem.

- Vi har lavet nogle fællessange. Folk kommer jo lige fra arbejde eller skole, så vi har taget klaveret med for lige at få dem i den rette julestemning, inden de kommer helt hjem.

- Ja, og vi kunne jo have overvejet først at sætte batterier i, når vi kom til Købehavn, tilføjer Line Morell Holm.

Undervejs optager Line, Anders og Vibeke en juleudgave af Fotovognen. Den bliver sendt i TV på søndag klokken 19.30 og kan naturligvis også findes i TV MIDTVEST’s Play-App.

Tema

Fotovognen - hjem til jul


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Om TV MIDTVEST.