Søren Gade afviser at gå efter formandsposten: Den pris vil jeg ikke betale

EU-parlamentarikeren siger til TV MIDTVEST, at han er blevet opfordret til at gå efter formandsposten. Men det ønsker han ikke.

Han er en af partiets helt store stemmeslugere.

Men medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade har ikke tænkt sig at gå efter den ledige post som formand for Venstre - det fastslår han over for TV MIDTVEST. Han er ikke et bud på partiets nye førstemand. 

Se et interview med Søren Gade her. 

- Nej, det kan jeg slå fast. Det er jeg ikke. Det er der også sagt og skrevet en del om, blandt andet i Euromans sidste nummer i august. Det har store omkostninger uanset, hvem man er. Og jeg er ikke villig til at betale den pris, så selv om jeg er blevet spurgt igen, så er jeg ude af den ligning.

- Men du er altså blevet spurgt? 

- Ja, der er mange, der er blevet spurgt. Jeg kunne godt nævne en fem otte stykker, der er blevet ringet til, så det er ikke noget, jeg er specielt benovet over, men jeg kan slå helt fast, at den ligning er jeg ude af, siger Søren Gade.

Den tidligere forsvarsminister, der stammer fra Holstebro, fik 201.626 personlige stemmer ved EU-valget i maj. Selv om han har en stor stjerne i partiets bagland afviser han også at svare på, hvem der efter hans mening skal være ny formand.

- Det bliver organisationen, der skal arbejde med det. Og ligesom jeg synes, at nogen måske talte for meget i den proces, vi lige har været gennem, håber jeg nu, at man kan lade organisationen få ro til den videre proces. Jeg håber også, at organisationen fremadrettet kommer til at fylde lidt mere, end den har gjort tidligere, siger han.

Hovedmålet kan aldrig blive SV-regering

Balladen i Venstre blev blandt andet udløst af et interview, som Kristian Jensen gav til Berlingske. Han lagde han afstand til Lars Løkke Rasmussens tanker om en SV-regering. Efterfølgende blev Kristian Jensen beskyldt for at være illoyal, men Søren Gade fastslår, at han faktisk er enig med Kristian Jensens budskab. 

- Kristian Jensens interview, som hidsede mange op, gav faktisk god mening for mig. Det kan aldrig nogensinde være Venstres hovedmål at gå til valg på en SV-regering. Kortene kan falde, så det bliver en SV-regering, men jeg er fuldstændig enig med det, som Kristian Jensen sagde - nemlig at Venstre går til valg på et borgerligt liberalt projekt, og at vi skal samle den borgerlige opposition.

- Det var så det, der blev Kristians død, og det kan man så godt, når man står her, ser det lidt groteske i, men det var ligesom kulminationen på lang tids ufred i formandskabet, og så valgte organisationen at sige, at nu skal vi have et nyt hold. Og det var så det, man har kridtet banen op til i dag, siger Søren Gade.

I 2010 måtte han forlade posten som forsvarsminister, og han har stor forståelse for den situation, som Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen nu står i.

- Det er to kæmper, der har slåsset for Venstre gennem mange år, og lige pludselig går det op for begge, at de siger farvel til noget, som de aldrig får igen. Det tror jeg, at mange er påvirkede af i dag. Det var en flot tale, som Kristian Jensen gav. Jeg kan godt forstå den frustration og tristesse, der er i dag, hvor han må opgive det, som han har slidt og slæbt for gennem mange rigtig år. Derfor tror jeg, at der er rigtig mange, der tænker på både Lars og Kristian i dag. 

Tema

Formandskrise i Venstre


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.