Kredsformand før Løkke-interview: Forventer kritik af partiet

Lars Løkke Rasmussen bryder i aften den ugelange tavshed efter sit exit som formand for Venstre. I Viborg forventer hovedbestyrelsesmedlem kritik fra den tidligere formand.

- Hvis han vil Venstre det godt, så burde han måske holde sin mund, men hvis han vil Lars Løkke det godt og vil forklare sig, så går han selvfølgelig til pressen. Det er jo vilkårene i Danmark. Jeg synes ikke, det er godt for Venstre, men det er vel godt for demokratiet i Danmark.

quoteJeg synes, vi skal fokusere på, hvad der er bedst for Venstre, og det er ikke nødvendigvis det, der er bedst for Lars Løkke – modsat hvad han selv tror

Kurt Mosgaard, formand, Venstre, Viborg Kommune

Sådan lyder ordene fra Kurt Mosgaard, der er kredsformand for Venstre i Viborg Kommune, om Lars Løkkes beslutning om søndag aften at give interview i kølvandet på sin beslutning om at trække sig som formand for Venstre.

- Jeg synes, vi skal fokusere på, hvad der er bedst for Venstre, og det er ikke nødvendigvis det, der er bedst for Lars Løkke – modsat hvad han selv tror, siger han. 

- Der er nok ingen, der har haft fantasi til at forestille sig, hvor barske de sidste uger skulle vise sig at blive. Men det er her, vi er nu, og vi ser fremad og er fulde af fortrøstning for Venstre, siger Marianne Bredal til TV MIDTVEST.
- Der er nok ingen, der har haft fantasi til at forestille sig, hvor barske de sidste uger skulle vise sig at blive. Men det er her, vi er nu, og vi ser fremad og er fulde af fortrøstning for Venstre, siger Marianne Bredal til TV MIDTVEST.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Kurt Mosgaard har med sin plads i partiets hovedbestyrelse spillet en afgørende rolle for, at Venstre nu skal have både en ny formand og næstformand – og han ser frem til at høre, hvad den tidligere formand har på hjerte:

- Jeg regner med, at han er kritisk overfor partiet. For når man har været igennem sådan en proces, som han har været, så kan det godt være svært at tage de store briller på. Det kan være, han er nået til det stadie, men jeg kan godt leve med det, hvis han er kritisk, lyder det fra Kurt Mosgaard.

quoteJeg regner med, at han er kritisk overfor partiet. For når man har været igennem sådan en proces, som han har været, så kan det godt være svært at tage de store briller på 

Kurt Mosgaard, formand, Venstre, Viborg Kommune

Ingen kender Løkkes dagsorden

Ingen – ud over Lars Løkke Rasmussen – ved, hvad interviewet i aften byder på. Siden han under stor dramatik forlod Venstres hovedbestyrelsesmøde på Comwell Kellers Park ved Brejning for to uger siden, så har der været stille omkring ham.

quoteJeg synes, hans eftermæle fortjener al mulig respekt, derfor håber jeg ikke, han går ud og kritiserer Venstre, men vi må jo vente og se til i aften

Marianne Bredal, hovedbestyrelsesmedlem, Venstre, Struer

I Struer er hovedbestyrelsesmedlem Marianne Bredal derfor spændt på at høre, hvad Løkke har på hjerte i aften.

- Jeg synes, hans eftermæle fortjener al mulig respekt, derfor håber jeg ikke, han går ud og kritiserer Venstre, men vi må jo vente og se til i aften, siger hun.

I et Facebook-opslag i dag bryder Lars Løkke Rasmussen dog den ugelange tavshed og skriver blandt andet

- Jeg glæder mig til i aften på TV2 kl. 19.10 og DR i 21Søndag at svare på nogle af de mange spørgsmål, min beslutning om at stoppe har rejst.

- Og så glæder jeg mig til - når de to interviews er afviklede - at fortsætte dialogen med alle jer, der følger mig her, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Han understreger, at han har "kæmpe respekt" for mediernes arbejde, men er særligt glad for den direkte dialog med borgerne.

- Derfor glæder jeg mig også til snart at komme rundt i Danmark igen - for at mødes med alle, der ligesom jeg kærer sig om vores fantastiske lands fremtid, skriver han.

Nyt parti?

Flere har i de forgangne uger spekuleret i, om Lars Løkke Rasmussen helt melder sig ud af Venstre og i stedet stifter et nyt parti med navnet Liberalt Centrum – blandt andet fordi domænenavnet i flere versioner allerede er købt.

Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen pustede til spekulationerne i TV 2-programmet ‘Lippert’, da han fortalte, at Lars Løkke Rasmussen på det dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor han trak sig, ganske rigtigt havde talt om at stifte et nyt parti.

- Lars Løkke Rasmussen sagde på hovedbestyrelsesmødet, at han var blevet tilbudt fire millioner kroner til at starte et nyt parti, sagde Claus Hjort Frederiksen i TV 2-programmet ‘Lippert’.

Claus Hjort Frederiksen tilføjede dog, at Lars Løkke Rasmussen havde afvist at starte et nyt parti. 

Men rygterne svirrer, som den slags har for vane at gøre det. Også i det midt- og vestjyske bagland.

- Jeg oplever det mest som rygter. Men det må han jo selv om, det er jo bare vilkårene i Danmark. Så hvis han vil det, så må han jo gøre det. Men det kan jeg næsten ikke forestille mig, siger Kurt Mosgaard i dag til TV MIDTVEST.

Baglandet ser fremad

Både Kurt Mosgaard og hans Venstre-kollega fra Struer, Marianne Bredal, håber, at Venstre nu kan sætte kurs mod roligt farvand efter uger i høj søgang.

I den kommende uge besøger formandskandidat Jakob Ellemann-Jensen sammen med næstformandskandidaterne Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg landsdelen. Baglandet ser frem til at møde dem, der i fremtiden skal tegne Venstre.

- Der er nok ingen, der har haft fantasi til at forestille sig, hvor barske de sidste uger skulle vise sig at blive. Men det er her, vi er nu, og vi ser fremad og er fulde af fortrøstning for Venstre, siger Marianne Bredal til TV MIDTVEST.

- Det bliver en god uge, hvor vi ender med at komme fremad. Vi får valgt en formand og en næstformand, og så skal vi i gang med at kigge på politikken, slutter Kurt Mosgaard.

Venstres nye formandskab bliver valgt på et ekstraordinært landsmøde i Herning den 21. september.

Marianne Bredal fra Struer har tidligere udtrykt mistilliden til Venstres ledelse.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.