Iskold luft: Han forvrænger virkeligheden

Kristian Jensen tager nu til genmæle overfor Søren Pind, der i en ny bog beskriver Kristian Jensens "enorme illoyalitet" over for Lars Løkke Rasmussen.

De interne stridigheder i Venstre fortsætter efter det dramatiske opgør, hvor Lars Løkke Rasmussen måtte forlade formandsposten under et møde i Venstres hovedbestyrelse forrige weekend.

Nu er det den tidligere minister Søren Pind og den afgående næstformand, Kristian Jensen, der er havnet i en strid. 

quoteMen det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden.

Kristian Jensen i et opslag på facebook

- Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden, skriver Kristian Jensen i et opslag på facebook mandag morgen, som et svar på Søren Pinds anklager.   

Pind i ny bog: 

Den tidligere udviklings, integrations og senere justitsminister, Søren Pind er på trapperne med bogen 'Frie ord'. I et interview med Berlingske i forbindelse med udgivelsen, beskriver Søren Pind en "enorm illoyalitet" fra Kristian Jensen, som Pind mener, forsøgte at vælte Lars Løkke Rasmussen som formand.  

- Allerede fra starten begyndte Kristian Jensen at undergrave Lars Løkke helt åbenlyst. Historien om Kristian Jensen er for mig historien om én lang illoyalitet og undergravende virksomhed, sagde Søren Pind til Berlingske.

Pind antyder i bogen, at Kristian Jensen og andre på Jensens fløj i partiet lækkede oplysninger om Lars Løkke Rasmussen, som bragte V-formanden i problemer.  

Direkte adspurgt af Berlingske om, at han antyder, at Kristian Jensen stod bag lækkede informationer, svarede Søren Pind i interviewet:

- Når jeg kunne fornemme tidligt, at noget pågik – og det var det mest håndgribelige udløb af det – så er det klart min tro, at det hidrører fra nogle mennesker, som havde brugt en stor mængde tid på, hvordan de kunne slippe af med Lars. Men i og med at jeg ikke kan bevise noget, kan jeg ikke sige meget mere, end at det er sjældent, sådan noget dukker op i aviserne, uden at der ligger noget bag. 

Kristian Jensen har overfor andre medier afvist at kommentere Søren Pinds interview, men mandag morgen har Kristian Jensen lagt følgende opslag på facebook:

- En usandhed bliver hverken kønnere eller mere uskyldig ved at blive pakket ind i formuleringer som "fornemme" eller "tro". Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden, skriver Kristian Jensen blandt andet.  

Se her et interview med Kristian Jensen efter det dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Venstre forrige weekend: Balladen omkring formandsskabet i Venstre kulminerede foreløbigt forrige weekend, hvor både Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen trak sig fra partiets ledelese.
Se her et interview med Kristian Jensen efter det dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Venstre forrige weekend: Balladen omkring formandsskabet i Venstre kulminerede foreløbigt forrige weekend, hvor både Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen trak sig fra partiets ledelese.

En ny formand og næstformand skal findes på et ekstraordinært landsmøde i Venstre den 21. september.

Tema

Formandskrise i Venstre


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.