Her er klippet som Kristian Jensen fortryder i dag

Udtalelsen om at han gerne ville være statsminister, kom til at overskygge hans resultater, siger den afgående formand TV MIDTVEST.

Scenen var Herning Gymnasium, og året var 1996.

TV MIDTVEST havde inviteret tre unge politikere til at deltage i en time i samfundsfag, så de kunne fortælle om sig selv og deres drømme. 

Og blandt de tre politikere var en meget ung og ambitiøs person ved navn Kristian Jensen, daværende folketingskandidat for Venstres Ungdom.

- Min ambition? Jeg vil gerne være statsminister. Statsministeren er den person i Danmark, der sætter den politiske dagsorden. Det er den person, der har den største indflydelse overhovedet. Fordi det er ham, der bestemmer, hvad det er for emner, der diskuteres på Christiansborg i det politiske system. Derfor kunne jeg skidegerne tænke mig at være statsminister, lød det fra dengang 25-årige VU´er.

Den unge Kristian Jensen fortalte i 1996 om sine politiske ambitioner i et indslag på TV MIDTVEST.

Udtalelsen kom på mange måder til at definere Kristian Jensens politiske karriere. Han har aldrig lagt skjul på, at han havde store ambitioner, og at målet var at blive formand for Venstre og senere statsminister. Det har han gentaget flere gange siden dengang på gymnasiet i Herning.

Nu er drømmen bristet.

Kristian Jensen meddelte lørdag, at han trækker sig som formand for Venstre, og bagefter sagde han tydeligt bevæget til TV MIDTVESTs Klaus Knudsen Pedersen, at udtalelsen måske er kommet til at fylde for meget.

- Hvis der en ting, jeg sådan lidt fortryder, så er det, at jeg meget åbent har sagt, at jeg gerne vil være statsminister. Det gør, at alt det andet, som jeg prøvede, de resultater, jeg har, bliver mål op mod den udtalelse. Hvis man kigger på det, har jeg prøvet næsten alt. Og der er ikke ret meget, jeg fortryder, sagde Kristian Jensen.

Kristian Jensen fortæller her, hvorfor han fortryder udtalelsen.
Tema

Formandskrise i Venstre