Flere Venstrefolk står nu frem: Vi vil af med Løkke og Jensen

Både Skives Venstre-formand og et medlem af Region Midtjylland står nu frem og opfordrer Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at trække sig.

Gennem de seneste uger er splittelsen i Venstres ledelse blevet mere og mere blotlagt, og det ene medlem af partiet efter det andet står offentlig frem og undsiger Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens formandskab.

Senest har Kenneth Enggrob, der er formand for Venstres vælgerforening i Skive Kommune, meldt ud, at han mener, at formanden og næstformanden bør trække sig fra deres poster. Det siger han til Skive Folkeblad. 

Tirsdag aften vil Kenneth Enggrob bede bestyrelsen om opbakning til at opfordre Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig fra deres formandsposter.

- Vi skal gerne have en formandskandidat, vi kan samle os om. Hvis Lars Løkke vælger at blive siddende, vil det kræve stort mod fra en modkandidat at udfordre ham. Vedkommende kan risikere at sætte sin politiske karriere over styr, hvis vedkommende udfordrer Lars Løkke og taber, siger Kenneth Enggrob til Skive Folkeblad.

Se video: Medlem af Venstres hovedbestyrelse Marianne Bredal uddyber mistilliden til Venstres ledelse.

Et parti i splittelse

Jørgen Winther, der er medlem af Region Midtjylland, vender i dag også tommelfingeren ned til partiets ledelse. Til DR siger han, at så længe Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen er i toppen af Venstre, vil partiet være splittet.

- Hvis der er en, der trækker sig, og den anden bliver, så vil der være fraktioner. Det vigtigste for os nu her er at komme af med fraktionerne i Venstre og få et samarbejde. Og så længe enten Lars Løkke eller Kristian er i spidsen, vil der være fraktioner, siger Jørgen Winther til DR.

Til TV MIDTVEST skriver Kristian Jensen, at han ikke har nogle kommentarer inden weekendens bestyrelsesmøde i Venstre.

Tema

Formandskrise i Venstre