Borgmester melder klart ud: På tide at gøre Kristian Jensen til formand

​​​​​​​Venstre-borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, mener, det er på tide at lade Kristian Jensen træde til som formand i stedet for Lars Løkke Rasmussen.

Selvom der gennem de seneste uger hovedsageligt er blevet tegnet et billede af et smuldrende bagland for Kristian Jensen og hans position som næstformand for Venstre, har han stadig støtter.

Det slår Venstre-borgmester i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, fast onsdag.

Faktisk mener han, at det oplagte næste skridt for Kristian Jensen vil være at træde ind som partiets næste formand.

- Han har været vores næstformand gennem 10 år. Han har gjort det godt. Han er en dygtig og ihærdig politiker.

- Han været god overfor Venstres organisation og bagland. Som både udenrigs- og finansminister har han formået at samle folk omkring sig, og derfor synes jeg, det vil være naturligt, at det er ham, der får muligheden for at føre stafetten videre, siger Hans Ejner Bertelsen.

- Det er pinligt

Det åbne oprør i Venstres bagland tog for alvor fart tirsdag, da en enig bestyrelse for Venstre i Region Midtjylland åbent opfordrede både Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen til at gå af som henholdsvis næstformand og formand.

Morsø-borgmesteren lægger ikke skjul på, at den tumultariske situation i Venstre gør ondt at se på.

Kritikken af Venstres ledelse er han dog enig i så langt, at han også gerne ser Lars Løkke Rasmussen opgive sin position som formand.

- Jeg synes, det er pinligt. Jeg synes, et stort parti som Venstre skal snakke politik og ikke personer. Derfor synes jeg, tiden er kommet til, at vi skal have en ny formand. Jeg synes, Lars Løkke Rasmussen skulle meddele, at han ikke genopstiller på landsmødet, så landsmødet kan træffe en beslutning om at få valgt en ny formand, siger Hans Ejner Bertelsen.

- Nu har han tabt nøglerne til Statsministeriet to gange. Og han har som leder ikke formået at få styr på den tumult, der har været siden sommergruppemødet. For mig beviser det, at tiden er inde til, at vi rykker Kristian Jensen et geled frem, så han kan blive formand for Venstre, lyder det.

Kristian Jensen har foreløbigt meddelt TV MIDTVEST i en SMS, at han ikke ønsker at kommentere situationen i Venstre inden weekendens hovedbestyrelsesmøde.

Venstres midt- og vestjyske hovedbestyrelsemedlemmer er udsædvanligt klare og kompromisløse i deres udmelding omkring formandsskabet i partiet.
Tema

Formandskrise i Venstre


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Politik.