Berørt Kristian Jensen trækker sig som næstformand

Tydeligt berørt Kristian Jensen stopper som næstformand. Venstre skal nu vælge ny formand og næstformand.

    
Det er en grådkvalt næstformand Kristian Jensen (V), der bekræfter officielt, at han trækker sig fra sin post.
    
Det gør han på hotellet Comwell Kellers Park i Brejning lidt uden for Vejle i forbindelse med møder i forretningsudvalget og i hovedbestyrelsen i Venstre, hvor der er uro.
    
Lars Løkke Rasmussen (V) har ligeledes trukket sig som formand, efter at der tidligere i august blev udtrykt mistillid til formandskabet. Det meddeler han på Twitter.
    
Kristian Jensen, der har været skatteminister, udenrigsminister og finansminister, er tydeligt berørt.
    
- Jeg tror, vi er mange, der har en del af ansvaret. Jeg skal gerne tage min del af skylden på mig.
    
- Jeg har forsøgt at være loyal over for det, som jeg mener, er Venstres dna. Det er borgerligt liberal parti.
    
Kristian Jensen ved endnu ikke, hvorvidt han bliver i politik. Han vil ikke svare på, hvem han synes skal være formand for partiet fremadrettet.
    
- Det har jeg inden anelse om, det skal jeg ikke blande mig i. Når gamle partiformænd og -næstformænd trækker sig tilbage, skal de ses og ikke høres, siger han.
    
Det er, da han bliver spurgt til, hvor stor en skuffelse det er, at han aldrig bliver formand, når han har været næstformand i ti år, at hans stemme knækker over.
    
- Det er der slet ikke ord til at beskrive, men det er sådan, at man skal træffe de valg, der er, når situationen er der, siger han.

Kristian Jensen fra Herning kunne i 2018 fejre 20-års jubilæum som folketingsmedlem. I den forbindelse lavede Klaus Knudsen Pedersen det her portræt.

Mens Kristian Jensen stillede sig op foran pressen og gav interview, sendte Lars Løkke Rasmussen en besked ud på Twitter og har ifølge forlydender forladt hotellet uden at give en kommentar.
    
Rent formelt er det på landsmødet, der er den højeste myndighed i partiet, at de omkring 850 delegerede stemmer om, hvem der skal være den næste formand og næstformand.
    
Det bliver formentlig 21. september, at der skal være landsmøde i Venstre.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.