Regina flyttede til Fur for fire år siden: Jeg troede det lå i Isefjord

For fire år siden besluttede Regina Egenæs sig for at flytte til Fur. Hun skulle dog først lige finde ud af, hvor øen egentlig lå

Regina Egenæs Fur

Hun har boet mange forskellige steder i Europa. Regina Egenæs er født i England, opvokset i Tyskland og har boet mange år på Sjælland.

For fire år siden så hun et program i tv om Fur, og hun forelskede sig straks i øen.

- Jeg sagde til min mand, at hvis jeg nogensinde skulle flytte igen, så skulle jeg flytte til Fur. Men jeg troede bare, at det lå et eller andet sted i Isefjord eller sådan noget - ikke i Jylland, fortæller hun.

Vi låser ikke dørene

Regina Egenæs besluttede sig dog for i første omgang at tage med sin mand på ferie på øen. Her oplevede hun noget, hun aldrig havde oplevet før.

- Vi skulle overnatte hos en, der hed Tove. Jeg spurgte hende, hvor nøglen var. Den sad da bare i døren. Folk kunne gå lige ind. Hvor skal man så betale? Jeg skulle bare putte pengene i postkassen. Hvis jeg ikke betalte, kunne jeg alligevel ikke komme med færgen, fortæller Regina Egenæs.

Det er ifølge hende meget kendetegnende for Fur, at man stoler på hinanden.

- Her på Fur, der låser vi ikke dørene. Folk lige ved havnen gør det i sommerperioden - men ellers ikke, siger hun.

Maler med voks

Regina Egenæs er én af de mange kunstnere, der har slået sig ned på Fur. Hen over sommeren kan man besøge hende og se hvad hun laver i sit værksted.

- Jeg maler med voks. Det er en gammel malemetode, som stammer helt tilbage fra antikkens tid. Grækerne brugte det til deres både, og romerne brugte det til deres ikoner, som man stadig kan se rundt omkring i verden, fortæller hun.

Mød Regina Egenæs i programmet SOMMERTUR fra Fur:

10:46