Fra Tahiti og Israel til Klitmøller

Vahine Itchner og Mor Meluka kommer fra hver deres ende af verden. Nu har de slået sig ned i Klitmøller, hvor de har en surfbutik

For ti år siden mødte de hinanden til en stor surfkonkurrence i Frankrig. Vahine Itchner, der er født og opvokset i Tahiti og Mor Meluka, der kommer fra Israel.

I dag bor de i Klitmøller, hvor de har en kombineret surfbutik og kaffebar. De har også en surfskole i byen - og så designer de deres eget surftøj.

- Jeg elsker Klitmøller. Den eneste grund til, at jeg bor i Danmark er på grund af Klitmøller. Den kombinerer alt det jeg elsker. Surfing, lille by, masser af natur og frihed - og gode bølger, siger Mor Meluka.

Mor forelskede sig i dansk mand

Det er Vahines skyld, at de to i dag bor i Klitmøller. Da hun var ti år gammel forelskede hendes mor sig i en dansk mand, der var på jordomrejse, og hun flyttede derfor til Danmark med sin mor og søster.

Da hun mødte Mor i Frankrig, ville han kun flytte med til Danmark, hvis de kunne bo et sted, hvor man kunne surfe.

- Jeg har rejst meget rundt i verden og er altid kommet tilbage til Danmark. Klitmøller er stedet vi bor, fordi det er det bedste sted at surfe. Men jeg valgte ikke Klitmøller. Klitmøller valgte mig, siger hun.

Mød Vahine og Mor i programmet SOMMERTUR fra Klitmøller:

 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.