48 års erfaring: Her er min yndlingsfisk

TV MIDTVESTs kampagne #fordivielskermidtogvestjylland tog os i dag til fiskeauktion i Thyborøn, og her fik vi en snak med auktionsmester, Sten Rønn Steen.

Onsdag var TV MIDTVEST med, da den første sommer-fiskeauktion løb af stablen på havnen i Thyborøn. Auktionsmester var Sten Rønn Steen, og det har han været i mange år.

- 48 år. Så er jeg godt og vel udlært, griner Sten Rønn Steen. 

Gennem årene har han set og prøvet lidt af hvert, og det har givet ham en vis erfaring med gode handler. Derfor har han her samlet fire gode råd til dig, som du kan huske på, når du skal på auktion og gerne vil have en god pris på fiskene. 

1. Ha' nu penge med til fiskene.  

2. Beslut dig på forhånd for, hvor meget du vil give.

3. Vent ikke for længe med at slå til. Hvis du står og håber på, at prisen bliver billigere, så ender det som regel med at det bliver dyrere. 

Sådan tilbereder du Stens yndlingsfisk

4. Hold ikke igen, men slå til, når du føler prisen er rigtig for dig.

Fiskeauktionerne før og nu

Siden 2001 har auktionerne foregået over internettet ved hjælp af et elektronisk auktionsur. Så i dag behøber opkøberne ikke være til stede i auktionshallen for at købe frisk fisk fra Thyborøn. Så når Sten og hans hjælpere stiller op til auktion på gammeldags manér med fiskekasserne foran sig og med Sten som auktionarius, så er det mest til ære for turisterne. 

- Det er jo for at promovere Thyborøn og trække folk til byen. Det er ikke noget, vi skal leve af, vi gør det simpelthen bare for at trække folk til byen og folk kan få lov at opleve, hvordan sådan en auktion er, fortæller Sten. 

Hvert år i juli og august får turister og lokale så mulighed for at være med til auktion på gammeldags manér. Og Sten glæder sig altid til sommerens fiskeauktioner.

- Det er dejligt at prøve. Hele sommeren igennem glæder man sig til det. For jeg har været vant til i mange år at køre auktionerne på den her måde, men i dag sidder jeg jo ved computeren, det er jo knap så spændende, så det er hyggeligt at komme ned og møde nogle mennesker, siger han.

Der er auktion i Thyborøn hver onsdag i juli og august fra klokken 11 til 12. 

Rødspætte er en af de mest populære fisk på auktionerne.
Rødspætte er en af de mest populære fisk på auktionerne.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

#Fordivielskermidtogvestjylland

TV MIDTVEST sætter i juli og august fokus på alt det, vi elsker ved vores region med kampagnen #fordivielskermidtogvestjylland. 
Vi tager ud og dækker begivenheder, møder mennesker og besøger steder, der er helt særlige for Midt- og Vestjylland. 
Du kan være med til at påvirke kampagnen. Skriv til os, hvor vi skal tage hen ved at sende dit tip til redaktionen@tvmidtvest.dk. Du kan også sende dine egne optagelser via Mobilholdet, læs mere om det her
Vær med: Hvad elsker du ved Midt- og Vestjylland?  

Her kan du se vores live fra fiskeauktionen i Thyborøn.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.