Unikke optagelser: Kom helt tæt på Superliga-træners jobsamtale

TV MIDTVEST har været med til flere jobsamtaler mellem Viborg FF og Jacob Friis, som kan ses i serien ’For enhver f*cking pris’.

Jacob Friis blev cheftræner for Viborg FF i vinter.
Jacob Friis blev cheftræner for Viborg FF i vinter.
Foto: Grafik: Flemming Christensen

Det er ikke ofte, at man kommer helt tæt på jobsamtaler – og slet ikke jobsamtaler om at blive Superliga-træner.

Men TV MIDTVEST er netop kommet helt tæt på flere samtaler mellem Viborg FF og Jacob Friis i serien ’For enhver f*cking pris’.

Under en af jobsamtalerne nævnte bestyrelsesmedlem i Viborg FF, Claus A. Christensen, at de jo plejer at sige, at det her job er vigtigere end borgmesterens, mens der blev grinet rundt om bordet.

quoteHvis man giver skideballer hver eneste uge, så er der ikke meget effekt i det, så man skal gøre det på det rigtige tidspunkt.

Jacob Friis, cheftræner, Viborg FF

Men der var ikke kun gode grin under samtalen, for der var også mere alvorlige emner.

I slutningen af 2020 fortalte Jacob Friis, at han ønskede at stoppe som cheftræner i AaB, da han ville have mere tid med sin familie, fordi hans datter Luna havde leukæmi.

- Der er sket nogle ting for mig i privatlivet, der har gjort mig meget mere afklaret med, hvornår man har travlt og ikke har travlt i denne branche, siger Jacob Friis til jobsamtalen og fortsætter:

- Hvis det går godt, og det ender med at blive mig, så får jeg ikke ild i røven af det. Jeg har prøvet noget andet. Jeg kommer aldrig til at tage et job et andet sted, hvor jeg så skal være væk fra min familie. For det betyder for meget for mig.

’Kan du give en skideballe?’

Samtalen med den mulige kandidat til posten som cheftræner i Viborg FF startede kun fire dage efter den daværende træner Lars Friis' opsigelse.

Og under samtalerne kom alle spørgsmål på bordet. Sportschefen i Viborg FF, Jesper Fredberg, spurgte blandt andet Jacob Friis om, hvordan han havde det med at give en ’skideballe’, hvis det blev aktuelt. Til det svarede han:

- Jeg er ikke konfliktsøgende, men jeg tager en konflikt, når der er behov for det. Hvis man giver skideballer hver eneste uge, så er der ikke meget effekt i det, så man skal gøre det på det rigtige tidspunkt, forklarer Jacob Friis.

Han fik også spørgsmål som, hvem er Jacob?, hvem er du som leder? og mange flere.

Det blev Jacob Friis, der endte med at få jobbet som cheftræner i Viborg FF.

Se hele afsnittet om ansættelsesprocessen af en ny cheftræner i klubben Viborg FF nedenfor.