Pape sætter foreløbigt punktum for sin statsministerdrøm
De Konservatives formand peger ikke på sig selv som kongelig undersøger. Han peger på Jakob Ellemann-Jensen.
Selv om De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har været statsministerkandidat igennem valgkampen, har han ikke peget på sig selv som kongelig undersøger. Dermed er der sat et punktum for hans drøm om at blive statsminister, siger han til pressen ved Amalienborg, efter at han har været hos dronningen.
Her bliver han af journalister spurgt, om der er sat et endegyldigt punktum for hans statsministerkandidatur.
- Hvad er endegyldigt her i verden? Men vi må nok sige, at i denne omgang er det det, siger han.
- Og ender vi i fjerde måned med, at vi skal finde en kompromiskandidat, så skal jeg nok træde til, men skal man ikke bare nogle gange være realistisk og sige, at det er ikke lige det, der sker nu, siger Pape.
Søren Pape Poulsen har i stedet for at pege på sig selv som kongelig undersøger peget på Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre.
- Jeg synes ikke, at det giver den store mening lige nu, svarer Søren Pape Poulsen på spørgsmålet om, hvorfor han ikke har peget på sig selv.
Ellemann-Jensen peger på sig selv
Når han har peget på Venstre-formanden, er det for at se, om der er grundlag for at danne en regering med alle de borgerlige partier, Moderaterne og De Radikale. Både Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg har peget på sig selv om kongelig undersøger.
Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, har også peget på Jakob Ellemann-Jensen. De Konservative fik slet ikke det valgresultat, som partiet havde håbet på.
Søren Pape Poulsen erklærede i august, at han ville gå efter at blive statsminister. Det var på et tidspunkt, hvor partiet havde gode meningsmålinger og stod til at blive det største parti i blå blok. Men kort efter var Søren Pape Poulsen centrum i en række dårlige sager. Blandt andet kom det frem, at hans forhenværende mand havde fortalt usandheder, som Pape havde videregivet i offentligheden.
Det kom også frem, at Pape som justitsminister havde holdt møder med politikere fra Den Dominikanske Republik uden at informere Udenrigsministeriet. Desuden måtte han også i valgkampen undskylde til Grønland for at have kaldt landet for "Afrika på is".
De Konservative fik ved valget 5,5 procent af stemmerne, hvilket er under valgresultatet i 2019. Det betyder også, at partiet mister to mandater.