Kristian Pihl får kritik for at sammenligne statsministeren med diktator

Venstres trafikordfører vil nu fjerne det omstridte foto fra sit lykkehjul efter kritik fra blandt andet socialdemokraten Anne Paulin.

Kristian Pihl Lorentzen brugte lørdag sit lykkehjul i blandt andet Viborg. Det manipulerede foto ses øverst på skiven.
Kristian Pihl Lorentzen brugte lørdag sit lykkehjul i blandt andet Viborg. Det manipulerede foto ses øverst på skiven.
Foto: Maja Langberg/TV 2

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Ans går over stregen, når han i sin valgkamp bruger et lykkehjul med et photoshoppet foto, hvor den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen ligner den nordkoreanske diktator Kim Jong-un.

Det mener den socialdemokratiske klimaordfører Anne Paulin, der er stiller op i Vestjyllands Storkreds.

- Man kan godt lave lidt sjov med hinanden under en valgkamp, men i disse dage skal vi være ekstra glade for at leve i et demokrati. Og jeg synes, at det er til den lidt for friske side at sammenligne Mette Frederiksen med Kim Jong-un, siger Anne Paulin til TV MIDTVEST.

Hun mener, at det er vigtigt at "ramme den rent", når man bruger humor over for politiske modstandere.

- Her er den blevet lidt for frisk, så mit budskab til Kristian Pihl Lorentzen skal være: Kom nu, jeg ved at du godt kan komme med nogle politiske budskaber, siger hun.

- Simpelthen for lavt

Lykkehjulet har også medført en del kritik på de sociale medier. Blandt andet skriver den socialdemokratiske viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk, på Facebook: 

- Jeg synes godt tonen kan være både kæk og frisk i en valgkamp, men det her niveau er simpelthen for lavt.

Kristian Pihl Lorentzen bruger lykkehjulet som en gimmick i valgkampen. Hvis man lander på et foto af kandidaten selv, vanker der en lille præmie. 

Han understreger over for TV MIDTVEST, at det ikke har været hans mening at krænke nogen.

- Der må godt være lidt humor i valgkampen. Statsministeren er blevet beskyldt for at være magtfuldkommen, og det synes jeg også, at hun er. Det er ment som et humoristisk indslag, men naturligvis kan man ikke sammenligne vores statsminister med Kim Jong-un.

Pihl Lorentzen understreger, at han ikke selv har lavet lykkehjulet og ikke tænkt nærmere over det manipulerede foto af statsministeren. 

- Men jeg ønsker ikke at krænke nogen, og derfor vil jeg nu skifte billedet ud, siger han.