Vælgerne belønner små konservative armbevægelser i valgkampen

De Konservative er gået uden om de store politiske udspil i valgkampen og står samtidig til stor fremgang.

Her i valgkampen har det ene parti efter det andet lanceret store planer for velfærdssamfundet og landets økonomi.

Men hos Det Konservative Folkeparti har armbevægelserne været noget mindre. Og det ser ud til at give pote hos vælgerne, der i den seneste meningsmåling lover fremgang til partiet.

quoteFolk ved udmærket godt, at alle 80-90 procent af alle de der store planer aldrig bliver til noget.

Christian Espersen, kredsformand

- Nu skal folk jo lige sætte deres kryds, men jeg håber i hvert fald, folk kan se, at vi har udvist en ordentlighed, lavet et stykke seriøst politisk arbejde og ikke kommet med nogle vilde udspil eller noget som helst andet, siger formanden for partiet, Søren Pape Poulsen.

I Hvidbjerg kan partiets formand i Vestjyllands Storkreds glæde sig over den seneste Megafon-måling, der vil sende 10 konservative mandater i folketinget.

- Folk ved udmærket godt, at alle 80-90 procent af alle de der store planer aldrig bliver til noget, fordi der skal tælles til 90. Det er lige nøjagtig derfor, vi står til fremgang, siger Christian Espersen.

 

Mange udspil imponerer ikke

Hos de øvrige partier har der været noget mere gang i udspillene til vælgerne. I begyndelsen af maj kom Venstre med, hvad de selv kaldte, et "velfærdsløfte" på 69 milliarder. 

Få dage senere kom socialdemokraterne med et velfærdsudspil, hvor de blandt andet vil ansætte 1000 ekstra sygeplejersker.

Den tidligere konservative borgmester i Viborg, Torsten Nielsen, er heller ikke imponeret af de mange udspil

- Jeg er rigtig glad for, at vi ikke er en del af den overbudspolitik af, hvem der kan love mest. Der er jo ikke en chance for at lave ret meget af det, der er lovet. Konservative står med begge ben på jorden. Man lover ikke mere, end hvad man kan holde, og man bruger ikke pengene, før man har tjent dem. Det tror jeg også godt, at folk kan gennemskue, siger Torsten Nielsen.

Og på gågaden i Viborg lader det heller til at være valgkampens politiske udspil, der flytter krydset

- Man skal se valget, hvad der er foregået de sidste fire år, og hvad der bliver lovet i en valgperiode skal man egentlig se bort fra, siger Anne Maria Kristiansen, der er efterlønsmodtager fra Viborg.

- Det eneste, der frister mig, er nok at vi kender ham her fra Viborg, og der gjorde han det jo godt, siger Jørgen Nissen, pensionist fra Hald Ege.

Af større udspil under valgkampen fra Det Konservative Folkeparti har vælgerne måtte nøjes med for 80 millioner kroner nye hjertestartere rundt i landet.

- Det er ikke fedtspil. Det får du mig ikke til at sige, fordi de er klar over, hvad vi vil på sygehusområdet, klimaområdet, for trygheden for ældre og for børn og skat, siger Christian Espersen.

I dag sidder der seks konservative mandater i folketinget.