Top-kandidat hos Kristendemokraterne: Jeg har altid været mod fri abort, og det er jeg stadig

Modstanden mod fri abort er stadig intakt hos folketingskandidat Kristian Andersen, men svær at komme igennem med politisk.

Folketingskandidat Kristian Andersen tøver ikke:

- For min egen del har jeg været imod den frie abort siden jeg var helt ung, og det er jeg egentlig stadigvæk.

Kristian Andersen er kandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds og med al sandsynlighed nyt medlem af Folketinget, hvis kristendemokraterne bliver valgt ind ved folketingsvalget 5. juni. Tirsdag aften deltog han sammen med to andre kristendemokrater i programmet "Klaus og Kandidaterne" på TV MIDTVEST - og blev spurgt om partiets holdning til fri abort i dag:

- Jeg er faktisk stolt af, at vi kan være med til at sætte en etisk dagsorden, for jeg tror der er mange mennesker, der savner at få drøftet de her svære spørgsmål. Det her er faktisk noget, der berører de mennesker, der står i det her vanskelige valg.

5:53
 

Står i vejen for partiets politik

Kristendemokraterne blev stiftet i 1970 med modstand mod pornoens frigivelse og fri abort som mærkesager. I 2007 opgav partiet "den firkantede abortmodstand", og partiets fungerende formand Isabella Arendt har også i den aktuelle valgkamp ærgret sig over, at hun skal bruge så meget tid på at svare på spørgsmål om abort.

I JydskeVestkysten blev hun spurgt, om det er et problem, at spørgsmål om abort og homoseksuelle står i vejen for partiets øvrige politik:

- Kun fordi journalisterne bliver ved med at stille dem. Jeg har mødt lige præcis nul vælgere, der interesserer sig for de to spørgsmål. Det er irriterende, fordi det virker som en pseudovirkelighed, hvor journalisterne insisterer på, at de to spørgsmål skal stilles. I stiller dem aldrig til andre partiledere. Vælgerne er ligeglade. De vil vide, hvad vi mener om pension, børn, folkeskole, skat, fordi de anerkender os som et parti som alle andre, sagde hun til avisen.

Til TV MIDTVEST supplerer en anden folketingskandidat, Holstebro-kredsens Jens-Kristian Nielsen:

- Som Isabella har sagt flere gange, så fylder det alt for meget, fordi vi har så mange andre gode politikker, vi vil frem med, siger han.

Arbejder for bedre rådgivning

Kristian Andersen erkender, at den fri abort ikke bliver afskaffet, og derfor arbejder partiet her og nu for mere information og bedre rådgivning til kvinder, der er blevet uønsket gravide:

- Det bliver meget nemt det her med for eller imod, men det er faktisk omsorgen, man skal høre i det her. Hvordan er det vi kan hjælpe de her mennesker, hvordan er det, vi kan hjælpe de her børn til verden, også så de får det gode liv. Det er faktisk det, vi er optaget af, siger Kristian Andersen.

Kristendemokraterne blev senest valgt til Folketinget i 2001, men håber denne gang på et comeback på baggrund af lidt bedre meningsmålinger.

Her kan du se hele valgudsendelsen med Kristendemokraterne