Togpassagerer fanget i valgkamp: - De kan jo ikke stikke af

Flere pendleres morgenrutiner blev spoleret, da en række debatlystne politikere mandag stod på et tog fra Skjern.

Det var ikke kun de almindelige pendlere, der steg på et morgentog fra Skjern Station mandag morgen. Det gjorde også debatlystne politikere.

quoteDe er næsten nødt til at tale med os

Kristian Pihl Lorentzen, Venstre

For selvom valget ikke officielt er udskrevet endnu, var flere partier mødt op for at fremlægge de politiske holdninger.

- De kan jo ikke stikke af. De er næsten nødt til at tale med os. Nu vil jeg ikke være påtrængende, så hvis der er nogen, der ikke har lyst til at tale med os, så skal de have lov til at slippe. Men ellers er det rigtig godt, at vi er i et tog, hvor vi er nødt til at tale sammen, sagde Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.

”Debattog”

Det er Dansk Industri og Arriva, der står bag initiativet med ”Debattoget”, som de kaldte det.

Og det var heller ikke tilfældigt, at det skete netop i et tog, hvor mennesker flyttes. Holdninger kan også flyttes.

- Vi rammer noget af det, der virkelig betyder noget for os ude i Vestjylland – hvordan får vi flyttet os, og hvordan får vi flyttet vores varer. Men allermest: Hvordan får vi flyttet folkene, siger Tommy Rahbek Nielsen, der er næstformand i Dansk Industri Midt Vest.

Både positiv og knap så positiv respons

Mens de debatlysne politikere var klar på at give den gas, blev deres tilstedeværelse modtaget med blandede følelser.

For nogle var det et friskt pust at høre dem.

- Jeg synes, det var sjovt. Nu skete der lige noget sådan en mandag morgen. Jeg synes, det er rart at høre, at de tænker på den kollektive trafik. Og at man skal gøre noget for dem, der kommer ude i udkanterne, siger Karin Vestergaard fra Ikast.

Mens det for andre mere ødelagde end gavnede morgenrutinen.

- Jeg ville hellere have undværet det – for at være ærlig. Jeg synes, det er bedre, at man kan bruge sin ventetid i toget på noget, man kan få noget ud af, siger Signe Bach Nielsen fra Tarm.

quoteSå det var da god midt- og vestjysk handlekraft.

Signe Munk, SF

For en af passagererne blev larmen fra politikernes medbragte højtalere for meget. Den passager valgte at hive stikket ud af højtaleren for at få noget morgenro.

- Det er de velkomne til. Man skal jo ikke proppe politik ned i halsen på folk, siger Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre, og det bakkede Signe Munk fra SF ham op i.

- Der er jo ret til en stillezone i ethvert tog, og det synes jeg, man skal respektere. Så det var da god midt- og vestjysk handlekraft.

SE INDSLAG: Flere politikere steg på toget for at flytte de kommende vælgeres holdninger.