Thomas Danielsen om valgudskrivelsen: - Lars Løkke tog alle på sengen

Thomas Danielsen glæder sig til at føre valgkamp og fortælle danskerne, hvad han og Venstre vil gennemføre.

Det var meget få, der vidste, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag ville udskrive valg. Sådan var det også for hans partifælle Thomas Danielsen.

quoteDet kom som en overraskelse

Thomas Danielsen, folketingsmedlem, Venstre

Danielsen, der stiller op i Vestjyllands Storkreds, sad faktisk og havde gang i noget helt andet i minutterne op til valgudskrivelsen.

- Det kom som en overraskelse. Lars Løkke tog alle på sengen. Op til et par minutter før vi skulle i salen, hvor Lars Løkke udskrev folketingsvalget, der sad jeg og forberedte et samråd med en minister, der skulle afvikles her i eftermiddags. Så der var virkelig ikke nogen, der havde forudset, det skulle være nu. Han har holdt kortene tæt til kroppen, siger Thomas Danielsen.

Men da meldingen endelig så dagens lys, bragte det glæde til folketingsmedlemmet.

- Man bliver helt opstemt, når det endelig sker. Det er en forløsning: ”Yes!” Nu skal vi ud og fortælle danskerne, hvad vi vil gennemføre i næste valgperiode og stå på mål for det, vi har gennemført i nuværende valgperiode. Så det er altid sjovt, når det endelig bliver alvor, siger han.

Ingen ragnarok med valgplakater

Når valg udskrives, er det ofte en kamp at få en god plads til sine valgplakater.

Men sådan bliver det ikke denne gang, fortæller Thomas Danielsen.

- Nu skal vi alle sammen hjem i vores valgkredse, og der skal hænges valgplakater på lørdag klokken 12, og der skal laves paneldebatter og så videre og så videre. Så det er er egentlig en meget god måde at udskrive valget på – det her med, at det ikke er først til mølle og rent ragnarok, når der skal hænges plakater op lige efter, valget er udskrevet.

Glæder sig også til det er slut

Thomas Danielsen glæder sig nu til alle de debatter, han skal til, og til at møde en masse vælgere.

Men selvom det for ham altid er sjovt, så kommer han på et tidspunkt også til at glæde sig til, at det hele slutter igen.

- Så ved jeg, at man bare bliver så tæsketræt til sidst, at man på et eller andet tidspunkt også bare glæder sig – ligesom de øvrige danskere – til at valget er overstået, og få den afklaring, om man er fyret eller hyret igen, siger Thomas Danielsen.

Folketingsvalget skal afholdes den 5. juni 2019.

Hør Thomas Danielsen (V) fortælle om tiden op til valgudskrivelsen.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.