På trods af partifarve: V og S i Silkeborg anbefaler hinanden til folketingsvalget

Socialdemokratiet og Venstre i Silkeborg går nu også sammen i en fællesvalgannonce, hvor de anbefalerne vælgerne at stemme personligt på lokale kandidater.

Det skete sidste uge i Ringkøbing, og nu sker det også i Silkeborg.

To partier fra hver deres blok går sammen og anbefalerne at stemme på hinanden.

I det her tilfælde er det Silkeborgs Venstre-borgmester Steen Vindum og den socialdemokratiske viceborgmester Søren Kristensen, som i en fælles valgannonce anbefaler vælgerne i Silkeborg Kommune at stemme personligt og lokalt på Thomas Jensen fra Socialdemokratiet og Gitte Willumsen fra Venstre.

- Jeg er rigtig glad for, at Steen Vindum som borgmester og venstremand i Silkeborg også går ud og minder de lokale borgere om at det er vigtigt at stemme personligt på mig, selv om jeg er socialdemokrat, samtidig med at min partifælle og viceborgmester Søren Kristensen gør det samme om Gitte Willumsen fra Venstre, siger Thomas Jensen i en pressemeddelelse.

- Der er mange lokale sager, som skal kæmpes inde fra Christiansborg, men uden lokale folketingsmedlemmer er der ingen til at tale Silkeborgs sag. Den opfattelse deler vores lokalpolitiske bagland heldigvis også.

Annoncen, som de to partier sammen har indrykket.
Annoncen, som de to partier sammen har indrykket.

Venstre-folk nok

I dag er det kun Thomas Jensen, som sidder i Folketinget af de to kandidater fra Silkeborg, men til trods for politiske uenigheder ser han gerne, at også Gitte Willumsen fra Venstre bliver valgt 5. juni.

- Som socialdemokrat tænker jeg lokalpatriotisk, at når der nu alligevel ser ud til, at der bliver valgt nogle Venstre-folk til Folketinget fra vores storkreds, så er det jo bedst, at en af dem er fra Silkeborg.

- Faktum er, at der er Venstre-stemmer nok i Silkeborg til at sikre et lokalt folketingsmedlem fra Venstre, men det kræver, at de lokale Venstre-vælgere stemmer personligt på Gitte Willumsen frem for de landskendte ministre så som Kristian Jensen og Inger Støjberg, som alle jo ved er sikre på at blive valgt, siger Thomas Jensen.

I eftermiddag er de to folketingskandidater på fælles kampagne i Thorning.

Venstre og Socialdemokratiet danner par i en valgannonce, der skal sikre Ringkøbing-Skjern kommune indflydelse på Christiansborg.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.