Nye Borgerlige ramt af karantæne på Facebook

Ordet oikofobi har sikret Nye Borgerliges spidskandidat i Vestjyllands Storkreds tredive dages karantæne på Facebook.

Et af de vigtigste redskaber for politikerne under en valgkamp er adgangen til Facebook. Det redskab kan spidskandidaten for Nye Borgerlige i Vestjyllands Storkreds, Nick Mogensen, ikke længere bruge aktivt.

Han har nemlig fået tredive dages karantæne på det sociale medie for brug af ordet oikofobi. Et ord, som betyder "had til, og irrationel skyldfølelse over egen kulturel baggrund."  

quoteJeg skriver til vedkommende, som gentagne gange anklager Nye Borgerlige for at være nazister, som er en grundløs og latterlig anklage, at han må lide af oikofobi.

Nick Mogensen

- Det er et problem for vores demokrati generelt, for hvem bliver den næste. Man skal huske på, at hvis det er sådan, at en tech-gigant som Facebook kan prikke mig ud, så kan det lige så godt være dig eller naboen næste gang. Det ser jeg som et alvorligt problem, for lige pludselig kan vi have indskrænket det frie ord meget, siger Nick Mogensen. 

Sådan kontakter du Facebook

Facebook valgte at give Nye Borgerlige-kandidaten karantæne efter en ophedet debat med en anden bruger på Facebook.

- Jeg skriver til vedkommende, som gentagne gange anklager Nye Borgerlige for at være nazister, som er en grundløs og latterlig anklage, at han må lide af oikofobi, siger Nick Mogensen.

- Han skriver, at vi (Nye Borgerlige, red.) har et nedrigt menneskesyn. Og så skriver jeg, at han må have et grusomt menneskesyn - at han måtte lide af oikofbi.   

Selvom karantænen kommer til at få indflydelse på Nick Mogensens mulighed for at føre valgkamp op til folketingsvalget, mener spidskandidaten, at karantænen kan få langt større konsekvenser.

- Man skal huske på, at det frie ord er meget væsentligt for overhovedet at have et demokrati. Det frie ord er også det, der betyder, at vi kan tænke frit. Det, at jeg kan sige noget til dig, og at du kan sige, at det er du uenig i, det er en meget vigtig ting for at kunne udvikle sin tankeproces.

Nick Mogensen har nu 28 dage tilbage af sin karantæne på Facebook.
Nick Mogensen har nu 28 dage tilbage af sin karantæne på Facebook.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.