Nye Borgerlige om klimadebatten: Kæden er hoppet af

Nye Borgerlige mener, at klimadebatten er præget af panik. Politikere skal stoppe med at gøre sig til eksperter, lyder det fra partiets kandidater.

Hos vælgerne fylder klimadebatten så meget, at de vægter den som det næstvigtigste på den politiske dagsorden.

Men hos partiet Nye Borgerlige mener de, at debatten er kørt af sporet.

- I øjeblikket er man ved at banke en stemning op, der hedder klimapanik. Og det er denne her 16-årige svenske pige (Greta Thunberg red.), som insisterer på, at vi skal gå i panik, siger folketingskandidat for Nye borgerlige Poul Højlund.

quoteAlle politikere i Danmark er blevet klimaeksperter. Der hopper kæden altså af.

Nick Mogensen, folketingskandidat, Nye Borgerlige

Partiet anerkender dog, at der er udfordringer med for eksempel den globale opvarmning, men problematikken skal gribes rigtigt an, påpegede kandidaterne, da de gæstede TV MIDTVEST i Klaus & Kandidaterne.

- Det vi forholder os til, det er, at vi er nødt til at gøre det rationelt, og jeg må tilstå, det lyder som om, alle politikere i Danmark er blevet klimaeksperter.

- Der hopper kæden altså af. Det er simpelthen at overvurdere sig selv, mener Nick Mogensen, folketingskandidat for Nye Borgerlige, Vestjyllands Storkreds.

Se Nye Borgerliges bud på klimaudfordringerne.

Kunne det have været jer, der kaldte folk for klimatosser?

- Nej.

- Jeg har den grundholdning, at jeg ikke er ekspert på klima. Det er meget, meget vanskeligt, og man kan sige, FN har jo selv haft nogle forskere som her for nylig i New American har skrevet, at man altså betragter nogle af de her ting som overgjorte i forhold til den mediedækning, der er af tingene, som om verden styrter sammen. Det er sådan maya-kalenderagtigt, mener Nick Mogensen.

Det, synes vælgerne, er vigtigst:

Partiets kandidater svarer ikke direkte på, om man har en decideret klimapolitik men fastslår:

- Vi skal have de professionelle på banen.

- Jeg tror ikke, det hjælper, at vi laver lappeløsning på lappeløsning. Vi er så langt henne i forløbet her, at vi bliver nødt til at tage voksenbriller på og så kigge: Hvad er det konkret, vi skal lave, siger Thomas Bachmann.

Se hele programmet med Nye Borgerlige i Klaus og Kandidaterne.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.