Nordjyllands Storkreds talt op: Disse fem repræsenterer Midt- og Vestjylland

To politikere fra Venstre, to fra Socialdemokratiet og en fra Dansk Folkeparti repræsenterer Midt- og Vestjylland i Nordjyllands Storkreds.

Der er nu sat navne på de fem politikere, der skal repræsentere vælgerne i den midt- og vestjydske del af Nordjyllands Storkreds.

Hele storkredsen er fintalt med undtagelse af Thistedkredsen, hvor stemmerne kun er talt én gang. Det viser tal fra KMD.

Socialdemokratiet har fået to politikere valgt til storkredsen. Her er der tale om Simon Kollerup, der stillede op i Thistedkredsen og fik 11.577 personlige stemmer, og Flemming Møller Mortensen, der stiller op i Himmerlandskredsen og fik 7.152 personlige stemmer.

Venstre har ligeledes fået to politikere valgt. Her er det kun fem stemmer, der skiller de to. Marie Bjerre fra Himmerlandskredsen fik 8.619 personlige stemmer, mens Torsten Schack fra Thistedkredsen fik fem færre med 8.614 personlige stemmer.

Den sidste politiker fra de kommuner, som Midt- og Vestjylland er en del af, er Lise Bech fra Dansk Folkeparti. Hun er opstillet i Thistedkredsen og fik 2.306 personlige stemmer.

Disse kom ikke ind

Flere andre politikere fra Midt- og Vestjylland forsøgte også at blive valgt, men de lykkedes altså ikke med missionen.

Det gælder både Ib Poulsen og Peter Sørensen, der bor i Thy, men hvor det ikke blev til det ønskede resultat for dem.

Det gjorde det heller ikke for SF's Therese Berg Andersen fra Himmerlandskredsen, selvom hun blot var 129 stemmer fra at slå det siddende medlem Lisbeth Bech Poulsen.

Profiler

Vi har samlet profiler på de fem politikere, der er valgt ind i Nordjyllands Storkreds.

liveblog

Følg folketingsvalget dagen derpå


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.