Løkke: Snart kan vi igen tage imod kvoteflygtninge

Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner for igen at tage kvoteflygtninge. Dansk Folkeparti forstår ingenting.

Systemet for kvoteflygtninge bliver aldrig andet end en "symbolhandling" i en verden med store katastrofer, krige og millioner af mennesker, der lever under kummerlige forhold.
Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han åbner for at modtage kvoteflygtninge på ny, fordi asyltallet er lavt.

quoteVi har fået så meget styr på den spontane tilstrømning, at vi nærmer os en situation, hvor vi igen kan tage kvoteflygtninge.

Lars Løkke Rasmussen

- Vi har fået så meget styr på den spontane tilstrømning, at vi nærmer os en situation, hvor vi igen kan tage kvoteflygtninge. Jeg kan ikke garantere, at det allerede bliver i år, men vi er tæt på, siger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde torsdag om en ny samtalebog kaldet "Befrielsens øjeblik", hvor han taler ud om forskellige emner.

Titlen henviser til, at han har glædet sig til at stå mere frit i valgkampen efter mange kompromiser og kampe mellem partierne i blå blok.

Det var statsministerens eget parti, der med et flertal i Folketinget i 2016 besluttede at stoppe for modtagelsen af de 500 kvoteflygtninge årligt.

Nogle er særligt udsatte og sårbare, nogle kommer fra udvalgte områder som Asien eller Afrika, og nogle risikerer overgreb i opholdslandet eller umiddelbar tilbagesendelse.

- Tiden er slet ikke til det

I Dansk Folkeparti kan udlændingeordfører Martin Henriksen "slet ikke forstå" statsministerens åbning over for at tage kvoteflygtninge igen.
    
- Tiden er slet ikke til det, for vi har massive integrationsproblemer i Danmark. Selv om asyltallet er faldet, har vi jo stadig en masse mennesker i Danmark, som har svært ved at falde til, og som vi gerne skulle gå i gang med at sende tilbage til deres hjemlande. Så jeg forstår slet ikke statsministeren, siger Martin Henriksen, udlændingeordfører, Dansk Folkeparti.

quoteTiden er slet ikke til det, for vi har massive integrationsproblemer i Danmark.

Martin Henriksen, udlændingeordfører, Dansk Folkeparti

Hvad tænker du om, at meldingen kommer midt i valgkampen?

- Jeg tror, at når andre partier som Venstre og Socialdemokratiet kan se, at Dansk Folkeparti i meningsmålingerne er ved at miste styrke, så begynder de at sige, hvad de mener.

- Det så vi også, da Mette Frederiksen kom tilbage fra sygesengen og som noget af det første sagde, at nu skal vi til at lempe vilkårene for afviste asylansøgere på Sjælsmark, siger Martin Henriksen.

I de første tre måneder af 2019 er der registreret det laveste antal af asylansøgere i Danmark på et kvartal siden 2008.

I januar, februar og marts er der således registreret cirka 620 asylansøgere i Danmark.