Liberal Alliances spidskandidat svarer på jeres spørgsmål

I aften gæster Liberal Alliance TV MIDTVESTs valgstudie. Stil dit spørgsmål til partiet her.

liveblog

Liberal Alliance svarer på seernes spørgsmål

I aften kan du møde de tre Liberal Alliance kandidater, Alex Vanopslagh, Søren Lodahl og Nicolaj Dupont i vores valgprogram Klaus & Kandidaterne. 

Du kan allerede nu være med til at forme programmet, med dine egne spørgsmål. 

Liberal Alliance har i dag et enkelt mandat valgt i den Vestjyske Storkreds og ligeledes et enkelt mandat i Nordjyllands Storkreds. 

Alex Vanopslagh er Liberal Alliances spidskandidat i Vestjyllands Storkreds. Han bor i hovedstadsområdet, og er også medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Han overtager spidskandidaturet efter landsformand, Leif Mikkelsen, der ikke genopstiller. Alex Vanopslagh har boet en del af sin barndom i Struer og en del af sin ungdom i Herning. 
Alex Vanopslagh er Liberal Alliances spidskandidat i Vestjyllands Storkreds. Han bor i hovedstadsområdet, og er også medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Han overtager spidskandidaturet efter landsformand, Leif Mikkelsen, der ikke genopstiller. Alex Vanopslagh har boet en del af sin barndom i Struer og en del af sin ungdom i Herning. 
Foto: TV MIDTVEST

Alex Vanopslagh er den nye spidskandidat i Vestjyllands Storkreds. Han sidder også i borgerrepræsentationen i København, hvor han bor. Han har allerede svaret på en byge af spørgsmål fra vælgerne i denne valgkamp. 

- Dem, der plejer at stemme på LA, spørger ind til, hvordan det har været at være i regering, og de svære valg og dilemmaer, vi har været inde i, siger Alex Vanopslagh.  

- De spørger også om, hvilken situation vi står i lige nu med nye partier på den yderste højrefløj. 

- Dem, der er lidt mere skeptiske over for os, de spørger som regel om, om vi ikke får fattige børn, hvis vi sænker skatten og den slags. Men ved det her valg spørger folk egentlig mere om klimaet, og hvad vi vil gøre ved den grønne omstilling. Nu har jeg været rigtig meget ude ved debatter på gymnasier, og her har der været rigtig stort fokus på klima og grøn omstilling.  

Tema

Folketingsvalg 2019

Lavere skatter og afgifter og mindre bureaukrati

Her er nogle af de hovedpunkterne i Liberal Alliances partiprogram. 

Liberal Alliance går til valg på helt at afskaffe registreringsafgiften på biler. Partiet har i den seneste valgperiode været med til at sænke afgiften, men står det til LA, skal afgiften helt væk ligesom i Sverige og Tyskland. 

Partiet vil også afskaffe topskatten. Topskatten er en skat på 15 procent, der skal betales på kroner tjent over 513.400 om året. Liberal Alliance mener, at topskatten er en særskat på flid og hårdt arbejde. Partiet mener, topskatten hæmmer væksten og tager motivationen for at arbejde længere og hårdere fra folk på arbejdsmarkedet. 

Liberal Alliance vil effektivisere den offentlige sektor. Der er for meget bureaukrati, og partiet vil slanke den offentlige sektor. 

På skoleområdet vil Liberal Alliance øge den såkaldte koblingsprocent, så egenbetalinger for forældre i fri- og privatskoler bliver mindre. Partiet vil give kommuner og skoleledere mere frie tøjler til at bestemme over folkeskolerne. 

Liberal Alliance vil fjerne fribeløbet for studerende på SU, så de studerende kan tjene, lige så meget de vil ved siden af studierne. 

Partiet vil sænke selskabsskatten fra 22 procent i dag til 12,5 procent. Partiet mener blandt andet, at en sænkelse af selskabsskatten vil give flere penge i statskassen, fordi flere udenlandske virksomheder, vil investere i Danmark. 

Vil du vide mere om Liberal Alliances politik, kan du kaste et blik på partiets hjemmeside her:

Her du et spørgsmål til Liberal Alliance?