Lars Løkke: Det er ikke en naturlov, at Kristian Jensen bliver formand

Med 20 dage tilbage til folketingsvalget åbner statsminister Lars Løkke Rasmussen nu op for at danne regering med Socialdemokratiet.

Torsdag meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han i al hemmelighed har lavet en bog med forfatter Kirsten Jacobsen. Bogen blev efterfølgende præsenteret ved et pressemøde i København.

’Befrielsens Øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen,’ hedder den, og den handler om statsministerens politiske overvejelser under den seneste regeringsperiode. Bogen er en samtalebog skrevet af forfatter Kirsten Jacobsen.

I bogen bliver Lars Løkke blandt andet spurgt til sin holdning, i forhold til et fremtidigt samarbejde med Socialdemokratiet – og en mulig fælles regering.

- Der er naturligvis nogle dilemmaer i det her; men samtidig er der for mig ingen tvivl om, at det er et rigtigt forslag, svarer Lars Løkke Rasmussen i bogen, da han af forfatteren bliver direkte spurgt om et muligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter valget.

Ikke en naturlov at Kristian Jensen bliver formand

I bogen bliver Lars Løkke også spurgt ind til Venstres arverækkefølgen. Partiets nuværende næstformand, Kristian Jensen, har været set som kronprins og mulig arvtager af formandsposten, når Løkke engang træder af. Men i bogen er Statsministeren ikke længere så sikker. Her understreger han nemlig, at det er en relativt ny tradition, at formandsposten automatisk går videre til næstformanden.

- Netop fordi arvefølgen ikke er en naturlov i Venstre. Lige så lidt som det er en naturlov, at jeg sidder her, siger Løkke.

Bogen 'Befrielsens Øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen' udkommer torsdag, og den er skrevet ud fra en 22 timer lang samtale med Lars Løkke Rasmussen i perioden mellem 25. marts og 14. april i år.

Ifølge Politikens Forlag er bogen blevet til på rekordfart, fordi aftalen mellem Lars Løkke Rasmussen og Kirsten Jacobsen faldt på plads i marts, inden forfatteren kontaktede Politikens Forlag 17. marts. Det skriver TV2.dk.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.