Landmanden Tobias stemmer blåt: Men gør han også det i blinde?

En svineproducent fra Nykøbing er ikke i tvivl om sin partifarve. Spørgsmålet er, om krydset skal sættes der, hvor han tror, når han skal stemme i blinde.

De blå partier og især Venstre er altid blevet kaldt landmændenes parti.

Landmanden Tobias Dahl Vienberg fra Nykøbing på Mors er da heller ikke i tvivl om, hvor han står rent politisk.

- Jeg er blå. Jeg kan godt lide de synspunkter, de har økonomisk, siger han.

Men er han også blå, hvis han skal vælge en kandidat uden at kunne se dem?

Under valgkampen undersøger TV MIDTVEST med programmet 'Valg i blinde', hvor midt- og vestjyderne vil sætte deres stemme uden at vide hvilket politisk parti, politikerne stiller op for.

Spørgsmål om landbrug

Den 28-årige svineproducent Tobias Dahl Vienberg har sagt ja til at være med. I sit maskinhus har han haft besøg af tre folketingskandidater fra Nordjyllands Storkreds.

De tre kandidater

Han blev placeret i en stemmeboks, hvor han skulle stille tre spørgsmål til politikerne. Et af dem gik selvfølgelig på landbrug: Hvordan sikrer vi ens rammevilkår til landbruget i EU?

- Der er som sådan ikke noget galt med de retningslinjer og de reguleringer, der kommer fra EU. Problemet er bare, at vi i Danmark overimplementerer den her lovgivning. Eksempelvis er der regler for, hvor mange grise der må være i en grisetransport fra Tyskland, og der vælger vi så at sige, at der må være endnu færre, når den kommer fra Danmark, lød svaret fra Martin Kusk Madsen fra Liberal Alliance.

Alle tre kandidater sagde ting, der var sød musik i landmandens ører, men han valgte Liberal Alliances svar.

Valgte Liberal Alliance

Ud af de tre kandidater var det også Liberal Alliance, Tobias Dahl Vienberg.

- Jeg synes, det gik udemærket. Jeg fik jo valgt en med den politiske overbevisning, som jeg også havde fra start af, så det er jeg godt tilfreds med, siger han.

Martin Kusk Madsen fra Liberal Alliance var da også godt tilfreds med sejren.

- Det er så fantastisk. Jeg føler mig helt på hjemmebane. Jeg kommer selv fra en gård, så det kan ikke være bedre, siger han.

En svineproducent fra Nykøbing er ikke i tvivl om sin partifarve. Spørgsmålet er, om krydset skal sættes der, hvor han tror, når han skal stemme i blinde.

Valg i blinde