Kristian Andersen roser ung afløser: Hun klarede det fremragende

KDs vestjyske kandidat havde håbet på selv at deltage i partilederrunden. Men han er særdeles tilfreds med Isabella Arendts indsats.

Kristendemokraternes vestjyske folketingskandidat Kristian Andersen fra Tarm sender masser af lovord til partiets næstformand Isabella Arendt Laursen.

Den unge næstformand måtte tirsdag aften i al hast træde til, da partiets formand Stig Grenov i sidste øjeblik meldte afbud til partilederrunden på TV 2 på grund af sygdom.

- Det var jo hendes debut i en debat med de etablerede partier, og på sin 26 års fødselsdag bragede hun fuldstændig igennem. Hun talte de unges sag, hun talte klima og børn. Hun klarede det fremragende, siger Kristian Andersen.

Den unge kristendemokrat stiller op i Østjylland, men har tidligere været på stemmesedlen i det midt- og vestjyske. Ved valget i 2011 stillede hun op i Viborg og var dengang som 18-årig Danmarks yngste folketingskandidat.

Det var ikke kun Kristian Andersen, der var begejstret for Arendts præstation i partilederlederrunden. Politisk kommentator Søs Marie Serup siger for eksempel til TV 2: - Et lysende talent, der pludselig trådte ind i stuen.

I 2011 stillede Isabella Arendt op i Viborg. Her er hun på TV MIDTVEST sammen med Helge Adam Møller.
I 2011 stillede Isabella Arendt op i Viborg. Her er hun på TV MIDTVEST sammen med Helge Adam Møller.
TV MIDTVEST arkiv (foto)

Håber stadig på landsdækkende tv

Kristian Andersen, der også er viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, havde på forhånd håbet, at det var ham, der skulle repræsentere Kristendemokraterne i partilederrunden.

Kristendemokraterne satser på, at Kristian Andersen, der var en stor stemmesluger ved sidste kommunalvalg, kan skaffe partiet et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds, og derfor bestemte partiet, at Andersen - og ikke formand Stig Grenov - skulle deltage i partilederrunderne på DR & TV 2.

Men de landsdækkende tv-kanaler sagde nej med den begrundelse, at det skal være formanden, der repræsenterer partiet.

Kristian Andersen har dog ikke helt opgivet at komme til at tale partiets sag i de store debatter.

- Det er i hvert fald det, vi går efter. Jeg tror, at vi får mulighed for det, men lige hvor og hvordan er stadig uafklaret.

- Ville du gerne have stået der i går?

- Nej, med det resultat, som Isabella Arendt leverede, må jeg bare sige, at jeg er stolt og rigtig glad for, at vi er kommet så godt fra start, siger Kristian Andersen.

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.