Kristian Andersen om ny prognose: - Det er helt fantastisk

Kristendemokraternes spidskandidat i Vestjyllands Storkreds glæder sig over, at hans valgkreds i ny prognose ser ud til at sikre kredsmandat til partiet.

Efter fire mislykkede folketingsvalg ser det nu ud til, at heldet kan vende for Kristendemokraterne, og det glæder partiets kandidat i Vestjyllands Storkreds Kristian Andersen.

quoteDet er helt fantastisk, hvis kredsmandatet her ovre, kan få os i folketinget.

Kristian Andersen

- Det må være dagens rigtig gode melding for en folketingskandidat for Kristendemokraterne som mig, siger han.

Ifølge en ny prognose, som professor Kasper Møller har lavet for Altinget, står partiet til at få 20.742 stemmer i Vestjylland. Det er mere end de cirka 18.000 stemmer, som et kredsmandat koster i storkredsen.

- Det er helt fantastisk, hvis kredsmandatet her ovre, kan få os i folketinget. Om det er via de to procent eller 20.000 stemmer er ikke det afgørende for mig. Jeg glæder mig bare over, at vælgerne har fået øje på vores politik, og det ser ud til, at vi kan komme i folketinget igen, siger Kristian Andersen.

Hør Kristian Andersens reaktion på Altingets nyeste prognose.

Ny formand, løse vælgere og KD politik

Ender det, som prognosen spår, betyder det, at Kristendemokraterne får tre kandidater i folketinget.

Kredsmandatet betyder, at partiet også indgår i fordelingen af tillægsmandater, og her står partiet til at få et mandat i henholdsvis Sydjyllands Storkreds og Østjyllands Storkreds. Spidskandidaterne her Marianne Karlsmose og Isabella Arendt.

Og netop Isabella Arendt er ifølge Kristian Andersen blandt årsagerne til, at partiet pt ser ud til at komme i folketinget.

- Det bliver hjulpet godt på vej af, at vi har haft en valgkamp ud over hele landet med Isabella Arendt i spidsen, som virkelig har brudt lydmuren, og hvor vi er kommet igennem med vores politik.

KREDSMANDATER OG TILLÆGSMANDATER

Men også KD's politik og løse vælgere hører med til forklaringerne.

- I den borgerlige lejr er der mange løse vælgere, som har stemt borgerligt i mange år, men synes, at højredrejningen har været for massiv og retorikken har været for hård. Der tror jeg rent faktisk, at mange sympatiserer med vores borgerlige alternativ. 

- Så er der mange, der også er optaget af børnenes trivsel, minimumsnormeringer, hele klimadagsordenen, de udsatte og så videre, og det er jo KD's mærkesager, siger Kristian Andersen.

Kristendemokraterne og Kristian Andersen kører nu videre med deres kampagne for at samle flere løse stemmer.

For første gang i 31 år risikerer Venstre at stå uden folketingsmedlem i den vestjyske højborg.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.