Kissmeyer vil genopstille til Folketinget

Den tidligere Ikast-Brande bykonge, Carsten Kissmeyer, har trods tidligere udmeldinger valgt at stille op til Folketinget igen.

Den nuværende gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland og tidligere mangeårige bykonge i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, lader sig genopstille til Folketinget. 

På et opstillingsmøde torsdag skal Kissmeyer dog først vælges i konkurrence med den nuværende folketingskandidat i Ikast-kredsen, Henrik Christiansen, fra Brande, der har siddet i byrådet i Ikast-Brande Kommune i perioden 2013-2017. 

quoteJeg har valgt at genopstille. Det er selvfølgelig under forudsætning af, at jeg bliver valgt.

Carsten Kissmeyer, Medlem af Folketinget, Ikast

- Jeg har valgt at genopstille. Det er selvfølgelig under forudsætning af, at jeg bliver valgt, siger Carsten Kissmeyer. 

I øjeblikket sidder Carsten Kissmeyer i Folketinget. En plads han overtog efter Venstres stemmesluger Esben Lunde Larsen, der valgte helt at forlade dansk politik. Kissmeyer er partiets boligordfører. 

- Jeg gør det selvfølgelig også på stærke opfordringer fra mit eget politisk bagland, det er klart, siger den 65-årige Carsten Kissmeyer. 

Regionerne er til debat

Carsten Kissmeyer har ellers tidligere afvist at genopstille, når der senest afholdes folketingsvalg den 17. juni. Der er dog flere grunde til, at han nu alligevel melder sig på banen. 

- Det politiske lag hvor jeg er lige nu - i regionerne - er jo til debat. Jeg kan mærke, at jeg er blevet tændt af den debat. Jeg har siddet både i kommune og i region, og jeg mener, jeg kender det danske velfærdssystem ganske godt. Jeg mener, jeg har noget at bidrage med på Christiansborg, siger Carsten Kissmeyer. 

Samtidigt ser vejen til landets lovgivende forsamling mindre besværlig ud for den tidligere borgmester. Feltet af venstre-profiler i Vestjyllands Storkreds er ikke lige så stort, osm det var ved det seneste valg.

- Ja, Esben Lunde genopstiller jo ikke, og det gør Mads Rørvig heller ikke, så jeg mener, udfordringen er anderledes end den var, ved det seneste valg, siger Carsten Kissmeyer. 

Det er dog stadigvæk ikke nogen formsag at blive valgt i Ikast-kredsen erkender Kissmeyer. 

- Den er ikke stor nok til at give valg, så det er klart, jeg skal fortsat ud og arbejde udenfor kredsen, siger Carsten Kissmeyer. 

FAKTA OM CARSTEN KISSMEYER

 

2:10
Du kan se indslaget her.