Kissmeyer vil genopstille til Folketinget

Den tidligere Ikast-Brande bykonge, Carsten Kissmeyer, har trods tidligere udmeldinger valgt at stille op til Folketinget igen.

Carsten Kissmeyer forsøger at blive valgt som Venstres folketingskandidat i Ikast-kredsen. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Den nuværende gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland og tidligere mangeårige bykonge i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, lader sig genopstille til Folketinget. 

Læs også Folketingskandidat tordner mod sit eget parti: Jeg fik kniven i ryggen

På et opstillingsmøde torsdag skal Kissmeyer dog først vælges i konkurrence med den nuværende folketingskandidat i Ikast-kredsen, Henrik Christiansen, fra Brande, der har siddet i byrådet i Ikast-Brande Kommune i perioden 2013-2017. 

Jeg har valgt at genopstille. Det er selvfølgelig under forudsætning af, at jeg bliver valgt.

Carsten Kissmeyer, Medlem af Folketinget, Ikast

- Jeg har valgt at genopstille. Det er selvfølgelig under forudsætning af, at jeg bliver valgt, siger Carsten Kissmeyer. 

I øjeblikket sidder Carsten Kissmeyer i Folketinget. En plads han overtog efter Venstres stemmesluger Esben Lunde Larsen, der valgte helt at forlade dansk politik. Kissmeyer er partiets boligordfører. 

- Jeg gør det selvfølgelig også på stærke opfordringer fra mit eget politisk bagland, det er klart, siger den 65-årige Carsten Kissmeyer. 

Læs også Kissmeyer afløser Esben Lunde i Folketinget

Regionerne er til debat

Carsten Kissmeyer har ellers tidligere afvist at genopstille, når der senest afholdes folketingsvalg den 17. juni. Der er dog flere grunde til, at han nu alligevel melder sig på banen. 

- Det politiske lag hvor jeg er lige nu - i regionerne - er jo til debat. Jeg kan mærke, at jeg er blevet tændt af den debat. Jeg har siddet både i kommune og i region, og jeg mener, jeg kender det danske velfærdssystem ganske godt. Jeg mener, jeg har noget at bidrage med på Christiansborg, siger Carsten Kissmeyer. 

Læs også Kissmeyer skal vænne sig til ikke at bestemme

Samtidigt ser vejen til landets lovgivende forsamling mindre besværlig ud for den tidligere borgmester. Feltet af venstre-profiler i Vestjyllands Storkreds er ikke lige så stort, osm det var ved det seneste valg.

- Ja, Esben Lunde genopstiller jo ikke, og det gør Mads Rørvig heller ikke, så jeg mener, udfordringen er anderledes end den var, ved det seneste valg, siger Carsten Kissmeyer. 

Det er dog stadigvæk ikke nogen formsag at blive valgt i Ikast-kredsen erkender Kissmeyer. 

- Den er ikke stor nok til at give valg, så det er klart, jeg skal fortsat ud og arbejde udenfor kredsen, siger Carsten Kissmeyer. 

FAKTA OM CARSTEN KISSMEYER

 

* Carsten Kissmeyer er 65 år gammel

* Kissmeyer har været opstillet som kandidat til Folketinget en gang tidligere ved det seneste Folketingsvalg, hvor han fik 4567 personlige stemmer, som ikke var nok til at blive valgt ind. 

* Han var spidskandidat for Venstre til regionsrådsvalget sidste år og fik omkring 39.000 personlige stemmer, men tabte klart til socialdemokraten Anders Kühnau.

* I øjeblikket er han 2. næstformand for Region Midtjylland og leder af den blå blok i regionen.

* I 16 år var Carsten Kissmeyer borgmester i først Ikast og siden Ikast-Brande kommune.

 

02:10

Du kan se indslaget her.

Luk video